Semt karakolları geri geliyor

Haber Giriş : 05 Mart 2005 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, polis eksiği tamamlandığında semt karakollarının yeniden açılacağını bildirdi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu başkanlığında AK Partili 7 İstanbul milletvekilince oluşturulan "Asayiş Komisyonu" üyeleri, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret ederek, kentteki asayişe ilişkin brifing aldı.

"İstanbul'da Güvenlik" adı verilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Kuzu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de bilgi aldıklarını hatırlatarak, sorunları detaylı şekilde ortaya koyup, hükümete rapor sunmayı düşündüklerini anlattı.

"Asayiş olaylarını önlemede cezaların yeterli olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine de Kuzu, yeni Türk Ceza Yasası'nın 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini hatırlattı ve bu yasada gasp gibi bazı suçlara ağır yaptırımlar getirildiğini vurguladı. Kuzu, "Gasp gibi suçlarda cezayı artırmak tek başına çözüm olmaz. Caydırıcılık açısından önemlidir, ama sadece o yetmez, başka boyutlarına da bakmak lazım" diye konuştu.

Vali Güler de, "Semt karakollarının kaldırılma süreci 5 yıldır devam ediyor. Ancak İstanbul'daki polis eksikliği tamamlandığında, vatandaşların daha önce kapatılan karakolların açılması konusundaki taleplerini dikkate alacağız ve karakolları açacağız" bilgisini verdi.

Bir soru üzerine Güler, Kapkaç olaylarında yüzde 31'lik azalma, gasp ve yankesicilikte ise geçen yıllara göre önemli artış olduğunu belirtti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber