18 yıllık başkan 50 yaşında diploma aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UŞAK'ın Sivaslı İlçesi'ne bağlı Selçikler Beldesi'nde belediye başkanlığı yapan AK Parti'li Osman Çakar 1978 yılında liseden mezun oldu. 1985'de siyasete girdi. Beş dönem belediye başkanı seçildi. Ancak siyasetteki başarısı onu tek başına mutlu etmedi. Evle ve üç çocuk babası Çakar, 50 yaşında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin Yerel Yönetimler Bölümü'nden mezun oldu.

1960 yılında Sivaslı'da doğan Çakar, 1978 yılında Çanakkale Öğretmen Lisesi'ni bitirdi. Züccaciye ticareti yaptığı yıllarda siyasetle ilgilenen, 1985 yılında ANAP'tan İlçe Başkanı seçilen Çakar, 1992 yılında Selçikler'in belde olmasıyla üç dönem ANAP'tan, iki dönem de Ak Parti'den belediye başkanı seçildi.

Belediye başkanlığı yaparken hep yüksek öğretimini düşündüğünü kaydeden Çakar, Anadolu Üniversitesi'nin iki yıllık Yerel Yönetimler Bölümü'nü bu yıl bitirdiğini söyledi. Evli ve üç çocuk babası Osman Çakar, Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitimin büyük önem taşıdığını ifade etti. İki çocuğunun üniversite bir çocuğunun ise lise mezunu olduğunu dile getirdi.

Çakar, ?18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. beş defa üst üste başkanlığa seçildim. Ancak üniversite okuyamamak içimde bir eksiklik olarak kalmıştı. İki yıl önce sınavlara girerek Anadolu Üniversitesi'ni kazandım. 50 yaşında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü'nden mezun oldum. Bugün yaşım genç olsaydı Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birini bitirmeyi isterdim. Çocuklarımın ikisi üniversiteyi bitirdi biri liseden sonra okumadı. Ben okumanın ve eğitimin yaşı olmayacağını düşünerek girdiğim bu yarışta mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadım. Yerel yönetimleri tercih ederek kendimi geliştirmeyi amaçladım. Bu nedenle çok mutluyum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber