KEY ödemeleri depodan çıkacak sonuca bağlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, para dengesinin sağlanması halinde emekliye zam yapılacağını ifade ederek, KEY ödemelerini bankaların su basmış depolarında aradıklarını söyledi.

Anayasa değişikliğine 'evet' çalışmalarını sürdüren Suat Kılıç, İstiklal Caddesi'nde vatandaşları ve halkı ziyaret ederek karanfil verdi. 'Evet' tercihinin yapılmasını isteyen Kılıç, ülkenin geleceği için herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların çeşitli sorularıyla karşılayan Kılıç, bir vatandaşın "Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerimiz ne olacak?" sorusuna, "Senin hesabı bulamamışlardır" diyerek espri yaptı. Kılıç, KEY ödemeleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hesapları öyle karıştırdılar ki bizden öncekiler, vatandaşlardan kestiklerinin bile hesabını doğru tutamadılar. Emlak, Vakıf, Ziraat bankalarının su içinde kalan depolarından KEY kesintilerinin hesaplarını arıyoruz. 4 milyar TL ödedik, 2 milyar TL'yi de ödeyeceğiz.

Ancak, hesapları bulunca... Bizde sorun yok, hesaplar ortada yok" dedi.

Emeklinin zam talebiyle de karşılayan Kılıç, "Emekliye zam yaptık. Fırsatını bulunca bir daha yaparız. Hükümetimiz parayı bulduktan sonra, duble yol, hastane yapıyor, emekliye, memura veriyor. Ne kazanırsak, size vereceğiz. Bize kul hakkı yemek nasip olmadı. IMF'den, Dünya Bankası'ndan alıp, borçlanıp size vermiyoruz. Kendimiz kazanıp kendimiz veriyoruz" diye konuştu.

12 Eylül'de 'evet' tercihinin halkın gönlünde yatan tercih olduğunu ifade eden Kılıç, kapı kapı dolaşıp 'evet'i halka anlatacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber