Gaziydi terörist oldu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 yıl önce: Şemdinli'de askerdi, teröristlerle çatıştı, yaralandı 3 yıl önce: Gazi unvanını rafa kaldırdı. PKK'ya katıldı. Mehmetçik'e ateş açtı 2 hafta önce: Polis noktasına saldırdı. Çatışmada öldürüldü

Yahya ÖYLEK

Kim hain, kim kahraman? İşte bu soruyu çok düşündürecek olay, Van Çaldıran'da yaşandı. Bundan 12 gün önce Hükümet Konağı'na baskın düzenleyen teröristlerle polisler arasında çatışma çıktı, 3 PKK'lı ölü ele geçirildi. Hainlerin kimlikleri tespit edildi, cenazeleri ailelerine gönderildi. İçlerinden bir tanesinin Çaldıran doğumlu, 28 yaşındaki Abdulvahap D. olduğu görüldü. Mehmet ve Vecibe D. çiftinin 11 çocuğundan biri olan D., evli ve 7 yaşında bir erkek çocuğu babasıydı.

KARDEŞİ ASKERLİK YAPIYOR

Ama onu, diğerlerinden farklı bir özelliği vardı. Abdulvahap D., 2002'de askerliğini Hakkari Şemdinli'de yapmıştı. Sık sık operasyonlara çıkmış, girdiği bir çatışmada yaralanmıştı. Ancak askerliği bittikten sonra evinin yolunu tutan D., 3 yıl önce PKK'nın dağ kadrosuna katıldı. Sonu da ölüm oldu. Anne Vecibe D. ise diğer oğlunun Konya'da askerlik görevini yaptığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber