Komiserlikten rektör adaylığına

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bir dönem polis teşkilatında komiser yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne (KSÜ) rektör adayı oldu.

Aslen Malatyalı olan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Bugüne kadar bulunduğu yerlere çok çalışarak geldiğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, ''Üniversiteye mülkü amir ya da akademik kariyer yapmak için gitmiştim. Mezun olunca iş aramaya başladım. O tarihte Ankara'da dolaşırken Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir ilanını gördüm. Bu komiserlik ilanıydı. Aslında polislik kendime uygun görmediğim bir meslekti. Ancak tesadüfen gördüğüm o ilanın sınavına girerek kazandım. Ardından kısa bir eğitimin ardından Polis Akademisi'nden mezun olarak komiser yardımcısı oldum'' dedi.

Üç yıl Emniyet Genel Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yaptığını kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

''Polislik gerçekten çok gurur vericiydi. Kimlik ve silah hakikaten gurur veriyor ama benim baştan beri ya mülkü amir ya da akademik kariyer yapma hayalim vardı. Bu arada yüksek lisans yaptım. O arada 1989 yılında Polis Akademisi araştırma görevlisi sınavı açtı. O sınava girdim ve silahı, kimliği bıraktım. 6 ay sonra İngiltere'ye gittim ve 6 ay orada kaldım. Doçent olana kadar akademide kaldım.''

Doçent olduktan sonra KSÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ne geçtiğini anlatan Prof. Dr. Aydın, yaklaşık 10 yıldır aynı üniversite göreve devam ettiğini ve halen İİBF'nin dekanlığını yürüttüğünü ifade etti.

KSÜ'de bulunduğu süre içerisinde önemli çalışmalara imza attığına inandığını belirten Aydın, ''Önümüzde bir rektörlük seçimi var. Ben de aday olduğumu açıkladım. Bu işi de yapacağıma ve çok başarılı olacağıma da yürekten inanıyorum. Halen seçim çalışmalarını yürütüyorum ve bir ekip oluşturdum. Başta üniversitedeki akademisyen arkadaşlar olmak üzere her kesimle istişare içerisindeyim'' diye konuştu.

Seçim kampanyasını adaylığını ilan ettiği Mayıs ayından bu yana sürdürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Aydın, ''Gerçekten çağdaş bir seçim kampanyası sürdürüyoruz. Şu anda kendi adıma bir internet sitesi oluşturdum. Burada neden aday olduğumu ve neleri yapacağımı anlatıyorum. Öte yandan broşür, e-mail ve SMS yolu ile öğretim görevlilerine ve diğer ilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Yani çağdaş bir yönetim anlayışı sergilemeye çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber