Bayıltan sınav/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kız ve erkek öğrenciler, bin ve 2 bin metre koşularının ardından baygınlık geçirerek yerlere yığıldı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) yetenek sınavlarına giren kız ve erkek öğrenciler, bin ve 2 bin metre koşularının ardından baygınlık geçirerek yerlere yığıldı. Baygınlık geçiren öğrencilerden bazıları, velileri tarafından yüzlerine ve başlarına su dökülerek kendilerine getirilmeye çalışıldı. Bazıları da ambulanslara götürülerek ayıltıldı.


Beden eğitimi öğretmenliği bölümüne 20´si kız toplam 50, spor yöneticiliği bölümü 1´inci öğretimine 12´si kız toplam 30, 2´nci öğretime 16´sı kız toplam 40 öğrencinin alınacağı BESYO´da yetenek sınavları yapılmaya başlandı. Başvuruda bulunan 483 öğrenci okulun spor salonunda cimnastik, futbol, basketbol, hentbol ve voleybol seçmelerine girmeye başladı. Öğrenciler buradaki seçmelerin ardından üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu yaptı. Ardından da kız öğrenciler bin, erkek öğrenciler 2 bin metre koşusuna katıldı. 08.00-11.00 saatleri arasında yapılan yetenek sınavı sırasında hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşması koşan öğrencileri zor durumda bıraktı. Bin ve 2 bin metre koşusuna katılan öğrencilerin çoğu bitiş çizgisini geçtikten sonra yerlere yığıldı. Baygınlık geçiren öğrencilerden bazıları, velileri tarafından yüzlerine ve başlarına su dökülerek kendilerine getirilmeye çalışıldı. Bazıları da ambulanslara götürülerek ayıltıldı.

BESYO Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr Mete aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl sınavları 08.00-11.00 ve 17.00-21.00 saatleri arasında yapmayı planladıklarını belirterken, ``Ancak yine de aşırı sıcaklar öğrencileri zor durumda bıraktı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber