Bülent Arınç: ?Evet' ve ?Hayır' baskısı yanlış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merve ERDİL

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD), ?Bitaraf olan bertaraf olur? şeklinde çıkışırken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç farklı bir yaklaşım sergiledi.

Arınç, ?Ne ?Evet'in kullanılması konusunda bir baskı ve tehdidi hoş görürüz, ne de mutlaka ?Hayır' denilmesi konusunda baskı ve tehditlere prim veririz? dedi.

Objektif yayın

Referandum ve oy tartışmaları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) önceki gün Ankara'da düzenlediği geleneksel iftarda da en önemli gündem konusu oldu. İftarda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları dile getirdi: ?MÜSİAD'ın yayınları objektiftir. MÜSİAD sadece bu kitapçıkları bastırır ve dağıtır anlamında değil, birilerinin kulakları çınlasın diye söylüyorum, aynı zamanda düşüncelerinin, fikirlerinin de arkasında sapasağlam durur. Bugün bunu yapamayanlar var, hık mık edenler var, sağa sola yalpa yapanlar var. 20 yıldan beri onların kitaplarını, raporlarını da bilirim. Pek çok çalışmalarına katılmışızdır, ama dün yazdıklarına bugün sahip çıkmazlar. Dün evet dediklerine bugün evet dememek için 40 tane bahane bulurlar. Laf cambazlığı yaparlar. Biz bunlardan değiliz, MÜSİAD da bunlardan değil.?

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, ülke olarak daha kat edilecek çok mesafe olduğunu belirterek, ?Bunlar bir yana bazıları hâlâ ayaklarımıza prangalar vurmak istiyor. Referandumdan çıkacak sonuç Türkiye'nin dünya klasmanında nerede olmak isteyeceğine dair en önemli sinyal. Anayasa değişikliğine ?evet' diyeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber