Ergenekon davasında savcılık, internet andıcı dosyasını talep etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasında savcılık, incelenmek üzere İntirnet Andıcı soruşturma dosyasının istenmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda, daha önceki talep bölümünde duruşmaya katılmayan bazı sanık avukatlarının talepleri alındı. Taleplerin ardından da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplerle ilgili ve savcılık makamının kendi istekleriyle alakalı mütalaasını mahkemeye sundu. Pekgüzel, sanık Hasan Ataman Yıldırım'ın 16 Ağustos 2010 havale tarihli dilekçesindeki talebi doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak "İnternet Andıcı" olarak adlandırılan soruşturmaya ilişkin evrakların birer örneğinin incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesini talep etti.

Savcı Pekgüzel, Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca ayrıca yürütülmekte olan aynı konudaki soruşturma evrakının onaylı birer örneğinin istenmesine karar verilmesini istedi. Pekgüzel ayrıca, dijital veriler hakkındaki inceleme talepleri konusunda daha duruşmalarda mütalaa sunduklarını belirterek ayrıca bir talepte bulunmadı.

Sanık Mustafa Dönmez'in talebi doğrultusunda Sapanca ilçe Jandarma Komutanlığı'na yazı yazılarak kazı çalışmaları sırasında kamera kaydı alınıp alınmadığının sorulmasını isteyen Pekgüzel, yapılmış ise birer örneğinin mahkemeye gönderilmesinin istenmesini istedi.

Sanıklardan Hüdai Ünlüer ve Muzaffer Öztürk hakkında suç vasfının değişme ihtimali, dosya kapsamı ve tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verilmesini de isteyen savcı Pekgüzel, diğer sanıkların tahliye taleplerini ise durumlarında herhangi bir değişikliğin olmaması nedeniyle reddine karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Savcı Pekgüzel, daha önceden Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'nın bünyesinde alınmış tüm ses ve görüntü kayıtlarının birer suretlerinin mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Tutuklu sanıklarından Levent Ersöz ve Hasan Atilla Uğur, savunmaları sırasında jandarma istihbarat dairesin başkanlığı bünyesinde yaptıkları görüşme ve toplantılarla ilgili olarak, "Güven arz etmeyen kişileri ve görüşmeleri ve kaydederdik." ifadelerine yer vermişlerdi.

Savcının mütalaasının ardından mahkemeye taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber