Çubukçu: Öğretmen ataması ertelenemez

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS sınavına giren bazı öğretmen adayları, öğretmen atamalarının soruşturma sonuçlanana kadar iptal edilmesini istedi. Ancak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen ihtiyacını gerekçe göstererek bunun mümkün olmadığını belirtti. Çubukçu, ?Eğitim öğretim başlamadan önce, 31 Ağustos'da bu atamaları gerçekleştireceğiz. Çünkü öğretmen ihtiyacımız var. ÖSYM'nin çalışması da uzun sürebilir, onu bekleyemeyiz. ÖSYM bu çalışmanın ardından söz konusu kişilerin sınavlarının iptali yönünde bir karar alırsa, biz de bu kişilerin atamalarıyla ilgili benzer bir işlem yaparız? değerlendirmesi yaptı.

Sendika: Öğretmen atamaları ertelenmeli

Türk Eğitim-Sen KPSS soru veya yanıtlarının sızdırılması iddialarıyla ilgili resmi işlemleri başlatmış durumda. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Ağustos Pazartesi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını, MEB'e de öğretmen atamalarının soruşturma sonuçlanana kadar ertelenmesi için resmi başvuru yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve YÖK'e de birer resmi yazıyla olayın araştırılması için başvuracaklarını dile getiren Sendika Başkanı Koncuk, ?Bu kadar önemli bir konuda yetkililer neden susuyor, anlamak mümkün değil? diye konuştu.

?Şampiyonlar niye susuyor?'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç akademisyenler oluşan bir komisyon kurduklarını ve 300'ü aşkın adayın 120'de 120 net çıkardığı eğitim bilimleri testini ayrıntılı inceleyeceklerini dile getiriyor. İddialara temkinli yaklaşan Kılıç, ?Başarılı adayların hiç sesini çıkarmamasını, kendilerini savunmamasını tuhaf karşılıyoruz. Maalesef onlar sessiz kaldıkça bizim kuşkularımız da daha güçleniyor? değerlendirmesini yaptı. Kılıç, ÖSYM'yi soruşturmayı bir an önce sonuçlandırması için sürekli aradıklarını dile getirerek, ?Kanıt peşindeyiz. Eğer bir hukuksuzluk, usulsuzluk söz konusu olduğu ortaya çıkarsa, öğretmen atamalarının mutlaka durdurulması gerekiyor? diye konuştu. Radikal'e gelen bir e-postada ise ?Siz bir sınava girseniz kopya çektiğiniz iddia edilse ve TC numaranız yayımlansa internete şikâyetçi olmazmısınız? Ben şahsen olurum ve dava açarım ama bunların sesi çıkmıyor ve köşe bucak kaçıyorlar. Bunlar bir kanıt değil mi?? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber