İş kurmak isteyen girişimciler KOSGEB'den 97 bin liraya kadar destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 'İş Aramayın, İş Kurun' programı kapsamında iş kurmak isteyen girişimci adaylarına 72 saatlik uygulamalı eğitimin ardından işletme kurmaları halinde, 27 bin lirası geri ödemesiz, 97 bin liraya kadar destek sağlayacak.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen 'İş Aramayın, İş Kurun' programı, girişimcilere kendi işlerini kurma fırsatı tanıyor. Programın tarıtım toplanıtısında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, girişimcilik programı kapsamında KOSGEB'in, işletme kuracak kişilere destek sağlayacağını söyledi.

SATSO ve KOSGEB tarafından yürütülen, Sakarya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu tarafından desteklenen 'İş Aramayın, İş Kurun' Programı ile bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Altuğ; "Programın sadece eğitim hizmeti olarak görülmemesi gerekiyor.Girişimciler sadece eğitim almakla kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklar." dedi.

Altuğ, eleme ve mülakatları geçecek 60 girişimci adayının 72 saatlik eğitim göreceğini, ardından iş planlarını hazırlayacaklarını anlattı. Altuğ, girişimcilerin KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebileceklerini vurguladı. Programa dahil edilecek 60 girişimcinin 15 Eylül'e kadar kayıt yaptırması gerektiğini ifade eden Altuğ, şunları söyledi:

"İlk elemeler, bu formlar üzerinden yapılacak. İlk elemeleri geçen katılımcılar mülakatlara davet edilip, aralarından uygun adaylar seçilecek. Seçilen 60 girişimci adayı 20 Eylül'den itibaren 72 saatlik eğitim görecek."

Toplantının sonunda Altuğ ve KOSGEB Sakarya Müdürü İsmet Yılmaz arasında 'İş Aramayın, İş Kurun' Programı protokolü imzalandı.

'İş Aramayın, İş Kurun' programı kapsamında iş kurmak isteyen girişimci adaylarına 72 saatlik uygulamalı eğitimin ardından, işletme kurmaları halinde geri ödemesiz 5 bin lira kuruluş, 10 bin lira makine, teçhizat ve ofis, 12 bin lira gider desteği ile istenmesi halinde 70 bin liraya kadar geri ödemeli sabit yatırım desteği verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber