Eşinin tayini için müdüre silah çekti iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta emekli astsubay Hüseyin Arslan, Uşak Devlet Hastanesi'nde çalışan ebe hemşire eşinin çıkan tayininin geri alınmasını istemek için İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan'ın makamına çıktı.

Emekli astsubay Arslan'ın isteği kabul görmeyince Dr. Alkan'a makamında silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi.

Emekli Astsubay Arslan'ın ebe hemşire eşi Nalan Arslan'ın Uşak Devlet Hastanesi'nde görevli iken, merkeze bağlı Derbent Köyü Sağlık Ocağı'na tayini çıktı. Tayinin geri alınmasını talep eden çift konuyu görüşmek üzere Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan'ın makamına çıktı. İl Sağlık Müdürü Dr. Alkan'a taleplerini ilettikten sonra konuyla ilgili olumlu yanıt alamayınca çılgına dönen emekli Astsubay Arslan, iddiaya göre, yanındaki beylik tabancasını çekerek Dr. Alkan'ı tehdit etti. 15 dakika boyunca odada mahsur kalan Dr. Alkan, polisin gelmesiyle odadan çıkarıldı. Polis, Hüseyin ve Nalan Arslan çiftini ifadelerine başvurmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürdü.

Yaşadığı olayın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, ?Ebe hemşire Nalan Arslan ile eşi Hüseyin Arslan çıkan tayinin geri alınması ve merkeze atanması talebi ile makamıma geldi. Hüseyin Arslan eşinin tayininin merkeze geri alınmasını istedi. Bende işlemin resmi olarak yapıldığını tayinin mümkün olmadığını belirtince bir anda sinirlendi ve belinden çıkardığı silahı bana doğrulttu. 15 dakika odada mahsur kaldım. Bu sırada polise haber verildi. Polislerin odaya girmesiyle dışarı çıkabildim. Olay sırasında ebe Nalan Arslan da bana hakaretlerde bulundu. Ebe hakkında idari soruşturma emrini verdim. Her ikisinden de şikayetçi ve davacı olacağım. Uşak ve Isparta illerinde ebe sayısının fazla olmasından dolayı atama yerlerinde çeşitli problemler yaşanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber