'CHP kapatılmalı' diyen vali merkeze alındı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Eylül 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve İsmet İnönü'ye yönelik sözleri, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun başını yedi. 'DP, CHP'yi kapatmalıydı' diyen Cengiz Aydoğdu, dün kızağa çekildi.

Cengiz Aydoğdu, Abant Platformu'nun 'Vesayet ve Sistem Tartışmaları' başlıklı toplantısında yaptığı konuşmada, 'DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp İsmet İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir' demişti.

Cengiz Aydoğdu'nun bu sözleri kamuoyunda tepkiyle karşılanmış, İçişleri Bakanlığı da gelen tepkiler üzerine Aydoğdu hakkında soruşturma başlatmıştı. Abant Platformu'nda yaptığı konuşmayı mercek altına alan mülkiye müfettişleri, CHP ve İsmet İnönü'yle ilgili sözleri nedeniyle Kırklareli Valisi'ni kusurlu bulmuşlar; ancak Aydoğdu hakkında uygulanacak yaptırımı İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifine bırakmışlardı.

İçişleri Bakanlığı, Cengiz Aydoğdu'yu dün kızağa çekti. Aydoğdu'nun merkez valiliğine atanmasına ilişkin kararname, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameyle Aydoğdu'dan boşalan Kırklareli Valiliği'ne, daha önce görevden alındığı Elazığ Valiliği'ne yargı kararıyla geri dönen Muammer Muşmal kaydırıldı. Elazığ'a ise Muşmal'ın yargı kararıyla eski görevine dönmesi üzerine merkeze çekilen kentin eski valisi Muammer Erol getirildi.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber