Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde büyük yangın/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısında yangın çıktı.

Görükle Yerleşkesindeki UÜ Tıp Fakültesinin çatısının izolasyon yapılan bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Bursa'da dün akşam Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin elektrik düzenleyici sistem panosunda yangın çıkmış ve bir süre sonra kontrol altına alınmıştı.

HASTANE YANGINI BÜYÜK BOYUTLU

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısında çıkan yangına müdahale için bölgeye 20'nin üzerinde itfaiye aracı gönderildi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin çatısından çıkan yangının büyük boyutlu olduğunu söyledi.

İhbar üzerine bölgeye 20'nin üzerinde itfaiye aracı sevk ettiklerini vurgulayan Doğan, yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığını kaydetti.

Bu arada, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yangın helikopterinin yanı sıra arazözler de olay yerine sevk edildi.

Hastane çevresinde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı.

HASTALAR TAHLİYE EDİLİYOR

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.


Hastanenin kliniklerinin yer aldığı bloğun çatısındaki çalışma sırasında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Yangına ilk olarak üniversite itfaiyesi müdahale ederken, kısa sürede olay yerine ulaşan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangının başlamasıyla, binanın üst katlarındaki hastalar tahliye edilerek, acil servis önündeki bahçeye çıkarıldı. Bu arada hastanedeki bazı cihazların da personel tarafından dışarı çıkarıldığı gözlendi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, ''Söndürme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar tamamlanınca, yangının neden çıktığı araştırılacak. Yangınla birlikte hastanenin o bölümündeki hastalar hızla tahliye edildi. Yoğun bakımda yatan hastalarımız da yan taraftaki sahra hastanesine götürüldü'' dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da hasta ziyareti için hastanede bulunduğu sırada yangının çıktığını dile getirerek, konuyla ilgili Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'a gerekli bilgiyi verdiğini söyledi.

HASTANE YANGINI KONTROL ALTINDA

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, hastanenin çatısından çıkan yangınla ilgili ihbarı aldıkları anda bütün ekipleri bölgeye sevk ettiklerini söyledi.

Çok sayıda itfaiye aracının müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını ifade eden Doğan, soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Doğan, bir çalışma sırasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımların yangına yol açtığının tahmin edildiğini belirterek, ''Elimizde net bir veri yok. Yapılacak incelemelerin ardından yangına yol açan nedeni tespit edeceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber