Türkiye'yi yağmurlu bir hafta bekliyor - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde yağışla birlikte 4-6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek. (24)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (27)

İZMİR: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek (30)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (36)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, Isparta, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzeydoğusu aralıklı, güney ve batısı öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Şırnak ve Ardahan çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısı (Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman), gece saatlerinde bölgenin doğusu ile Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

PÇarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber