KKTC üniversitelerinde sahte diploma iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2010 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türk medyasında yer alan ?sahte diploma? haberlerinin KKTC'de üzüntüyle karşılandığını belirterek, ?yaklaşık 6 ay önce, adı geçen üniversitenin suç duyurusunda bulunduğunu? açıkladı.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, ?Kalpazanlık, sadece bir paranın değil aynı zamanda herhangi değerli bir dokümanın sahte kopyasını üretmektir? ifadesini kullandı.

?Bu yasadışı uygulamayı her ülke ve her sektörde görmenin mümkün? olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:? Ne var ki bu kalpazanların oluşturduğu sahte belgeleri bir üniversiteye, bir kuruma veya bir ülkeye mal etmek büyük bir hatadır. Hele ki üniversitelere yeni kayıtların yapıldığı, ayrıca ek yerleştirme yapılacağı bir dönemin arifesinde bu haberlerin yaratılması oldukça üzücüdür. Sözkonusu yasadışılıkla ilgili olarak ülkemizdeki duyarlılık tüm kurumlarımızda en üst seviyede bulunmaktadır.

Yaklaşık 6 ay önce adı geçen ilgili üniversitelerimiz tarafından yapılan suç duyuruları ve Türkiye'de ilgili makamlara durumun bildirilmesiyle yasal işlemler başlatılmış ve gereği yapılmıştır. Bu ve buna benzer yasadışılıklar her zaman olabileceği gibi, sözkonusu kalpazanlıklara karşı her türlü önlem alınmaya devam edilecektir. En değerli evraklar kalpazanların her zaman iştahını kabartmaktadır.

KKTC üniversitelerinde başarıyla öğrenimlerini tamamlamakla bu değerli belgeye, diplomaya öğrencilerimiz kavuşabilmektedirler. Ancak bu meşakkatli yol yerine yasadışı yollarla ve sahtecilikle bu değerli evraka sahip olmak isteyenler ve kalpazanlara başvuranlar her zaman çıkacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber