CHP'li Akaydın hakkında 25 STK'dan suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da düzenlenen bira festivalini organize eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında, Tütün Alkol ve Alkollü İçecekler Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle 25 sivil toplum kuruluşu (STK) suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da 24 Eylül'de başlayan ve 3 gün devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Oktoberfest adıyla düzenlenen Alman Bira Festivali'ne tepkiler devam ediyor. Son olarak Antalya'da bulunan 25 STK ve 3 radyo, Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Adliyesi önünde toplanan grup, Akaydın hakkında, 'Tütün Mamulleri Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 13. maddesinde yer alan 'Tütün mamullerinin isim, marka, veya alametler kullanılarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtımının yapılması veya bunların kullanılmasını teşvik edici ve özendirici kampanyalar düzenlenmesi yasaktır' ifadesine muhalefet ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan grup, Akaydın'ı Oktoberfest'i yaptığı için kınadı.

Antalya'da bir daha böyle bir festival yapılmamasını gerektiğini dile getiren grup sözcüsü Anadolu Gençlik Derneği(AGD) İl Başkanı Ersan Bilgin, Akaydın'ın yapılan eleştirilere kulak tıkamasına da anlam veremediklerini belirtti. Akaydın'ın, festivalin amacının "Kültürleri buluşturmak, dostluk ve eğlence." olarak açıklamasını da eleştiren Bilgin, "Alkolle, birayla dostluk kurulmuyor. Bira, alkol uygarlığın ölçüsü olamaz. İslam'da haram olan alkollü içecekler şişede durduğu gibi durmuyor. Gençler ölüyor, hastalıklar artıyor, yuvalar dağılıyor." dedi. Geçen yıl festivalde alkollü bir gencin Alman vatandaşını darp ederek öldürdüğünü hatırlatan Bilgin, bu yıl da bir kişinin aşırı alkolden dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Bu kadar olay olmasına rağmen Akaydın'ın gelecek yıl festivali daha kapsamlı olarak devam ettirmek istemelerine anlam veremediklerini dile getiren Bilgin, yetkililerin bir an önce bu festivallerden vazgeçmelerini istedi. "Bu festival göz göre göre bir faciadır." diyen Bilgin, Antalya'nın da festivalle kötü tanıtıldığını ifade etti.

Grup daha sonra, Akaydın hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermek üzere Antalya Adliyesi'ne girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber