Engelli öğrenci, engel tanımadan doktor olmak istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2010 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Malazgirt ilçesinde, akülü arabası yla her gün 14 kilometre yol kateden yürüme engelli Ömer Açık, tıp okuma hayali için mücadele ediyor. Geçirdiği trafik kazası sonucu 3 yaşında engelli kalan Açık, eğitim hayatına devam edebilmek için Murat Mahallesi'ndeki evinden 7 kilometre uzaklıktaki Danişmentgazi Mahallesi'ndeki Malazgirt Öğretmen Lisesi'ne gidiyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, akülü arabası yla her gün 14 kilometre yol kateden yürüme engelli Ömer Açık, tıp okuma hayali için mücadele ediyor.

Geçirdiği trafik kazası sonucu 3 yaşında engelli kalan Açık, eğitim hayatına devam edebilmek için Murat Mahallesi'ndeki evinden 7 kilometre uzaklıktaki Danişmentgazi Mahallesi'ndeki Malazgirt Öğretmen Lisesi'ne gidiyor.

Günlük toplam 14 kilometre yolu gitmek zorunda kalan Açık, okula zamanında yetişebilmek için arkadaşlarından önce kalkıp, yola koyuluyor.

Geçen yıl girdiği SBS'de aldığı 420 puanla Malazgirt Öğretmen Lisesi'ni kazanan Açık, yürüyememesine rağmen, eğitimini tamamlayıp, hayalini kurduğu tı p fakültesini kazanarak, herkese örnek olmaya çalışıyor.

Açık, okumak için her şeye katlanabileceğini, her türlü zorluğa göğüs gerebileceğini söyledi.

Tek hayalinin okumak olduğunu ifade eden Açık, "Bazı engeller, benim okumama engel olamaz. Belki bugün yürüyemiyorum ama düşünebiliyor ve görebiliyorum. Bunlar bana yetiyor. Hayallerim için çaba gösteriyorum" dedi.

Okul arkadaşlarının yakından ilgilenmelerinin, kendisini daha da motive ettiğini vurgulayan Açık, onlarla birlikte iken engelini unuttuğunu, hayata daha sıkı sarıldığını belirtti.

Tek idealinin ileride tıp okuyup, özellikle engelli bireylere örnek olmak istediğini söyleyen Açık, şunları kaydetti:

"Fakat kış koşullarının çetin geçtiği Malazgirt'te kışın bu yolları nasıl aşacağımı düşünüyorum. İlköğretimde okurken, okulum eve yakındı. Şimdi çok uzak ve kışın kar olacak. Umarım büyüklerimiz beni unutmaz ve bu sıkıntım ı giderecek çözümler üretirler."

Malazgirt Öğretmen Lisesi Müdürü Bedrettin Karabakan da, lisenin eski olduğunu ve öncesinde engelliler için rampaların bulunmadığını, Açık'ın okula kayıt yaptırmasıyla okulda bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Karabakan, "Öğrencimizin okulda eğitimine devam edebilmesi için merdiven yanlarına rampalar yaptırdık. Yemekhaneye inebilmesi, her türlü ihtiyacını giderebilmesi için de okulun içinde de düzenleme yaptık" diye konuştu.

Açık'ın derslerinde çok başarılı olduğunu belirten Karabakan, kışın da okuluna devam edebilmesi için ilgili yerlerle, gerekli yazışmaları yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber