Üniversite diplomasını çay ocağına tabela yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ekim 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu genç, üniversite mezuniyet belgesini tabela yaparak Rize'de yeni açtığı çay ocağına astırdı.

Laleli Caddesi üzerinde çay ocağı açan 27 yaşındaki Fatih Ayhan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği bölümünden geçen yıl aldığı diplomasını tabela yaptırdı, üzerine ?Yudum Çay Evi' yazısı ekleterek çay evinin girişine astı. Ayhan, okula kayıt yaptırdığı 2004 yılında KTÜ bünyesinde bulunan ancak 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesi'ne (RÜ) bağlanan Rize Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği bölümünü bir süre askıya aldıktan sonra geçen yıl bitirdiğini ve diplomasını aldığını belirterek şunları söyledi:

?Diplomamı daha önce kayıt yaptırdığım için KTÜ mezunu olarak aldım. Çay eksperliği mezunları ÇAYKUR'da, ya da özel sektör yaş çay fabrikalarında mevsimlik olarak iş bulabiliyor. Ancak ben bulamadım. Boşta kalınca çay ocağı açtım. Diplomayı da değişiklik olsun diye tabela şeklinde yaptırıp işyerinin girişine astım. Oldukça ilgi çekiyor.?

Müşterileri ise ?diplomalı çaycı' adını verdikleri Ayhan'ın iyi çay yaptığını kaydederek, üniversite mezunu olmasına rağmen çaycılık yaptığı için kendisini kutladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber