40 yaş mağduru taşeron işçisine Bakanlar sahip çıktı

Haber Giriş : 08 Ekim 2010 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 yaş skandalı

Mersin Toros Devlet Hastanesi' nde temizlik görevlilerinin işten atılması Ankara'yı ayağa kaldırdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, olaya elkoydu.

Trajikomik olay şöyle gelişti: "Öncü Temizlik şirketi bünyesinde hastanede çalışan işçiler 40 yaşını geçtikleri için 28Şubat 2009'da işten çıkarıldı. Çıkarmalara, hastane ve firma arasında imzalanan şartnamede yer alan, 'İşçiler 18 yaşından küçük, 40 yaşından büyük olmayacaktır' hükmü gerekçe gösterildi. İşçiler, haksızlığa karşı açtıkları davayı kazandı, 23 Ocak 2010'da işlerine döndü. Karara rağmen işçiler 2 aylık maaşları ödenmeden tekrar işten çıkarıldı. Müfettişler konuyu inceleyince skandal ortaya çıktı. İki bakanın devreye girmesi ile sorun çözüldü, işçiler tekrar işe alındı.

TAKVİM

Temizlik işçisini sağlık personeli gibi kullanana ceza

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde görev yapan temizlik personeline sağlık personelinin işinin yaptırılmasının kesinlikle yasak olduğunu belirterek, böyle bir uygulama görenlerin kendisine ihbarda bulunmalarını istedi.

Bakan Akdağ, 'Bugün Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bir temizlik işçisine bir sağlık personelinin işinin yaptırılması bizim tamimlerimiz, eğitimlerimiz, şartnamelerimiz sebebiyle tamamen yasaktır. Bunu herhangi bir yerde bir kimse yapıyorsa suç işliyordur. Lütfen bize bildirin, gereğini yerine getirelim.

Bazı üniversite hastanelerimizde bu eski alışkanlık yoğun biçimde devam ediyor.

Ben, meseleyi yakından takip ediyorum, bu konuda çok hassasız" diye konuştu.

TÜRKİYE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber