Soba yakayım derken ocağınızı söndürmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2010 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lodoslu havalarda her sene onlarca kişinin karbonmonoksit gazından zehirlendiği Bursa'da mevsimin ilk zehirlenmesi bugün yaşandı. Merkez Yıldırım ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Şiddetli yağışın neden olduğu selin ardından Bursa'yı bu kez de karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri korkusu sardı. Arabayatağı Mahallesi Yedinci Güvercin Sokak'ta ikamet eden 2'si çocuk 4 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Baba Eşref Macit, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, anne Melite Macit ile çocukları Nisanur Macit ve Baran Macit Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yıldırım ilçesinde sobadan zehirlenen 3 kişi de Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Her sene uyarılarımızı yapıyoruz, ancak bu sene inşallah vatandaşlarımız uyarılara kulak verir, soba yakarken daha hassas davranır. Vatandaşlarımız soba yakayım derken, ocak söndürmesin. Meteorolojik uyarılar dikkate alınmalı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber