CHP'de resepsiyon krizi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2010 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de işler karıştı. Muharrem İnce 'katılmama' temennisini erkenden dillendirdi. Kılıçdaroğlu da 'beklemek gerek' deyince çatlak büyüdü. CHP liderinin Cumhurbaşkanı'ndan endişeleri giderecek bir açıklama ediği iddia edildi

CHP'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona katılıp katılmama konusunda tam bir karmaşa yaşanıyor. Karmaşanın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da olduğu bir ortamda dile getirilen 'katılmama' temennisinin, Muharrem İnce tarafından erken açıklamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

MYK'DA KARAR ALINMADI

CHP MYK'nın Çarşamba günü yaptığı toplantıda katılıp katılmama konusunun karara bağlanmadığı ortaya çıktı. Ancak MYK'da Sav ve büyük çoğunluk, Cumhuriyet Bayramı etkinliğinin tek resepsiyona indirilmesinin arkasında başka amaçlar olduğunu belirterek endişelerini dile getirdiler.

YANLIŞ ANLAMA MI ?

Toplantıdan sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Süha Okay ile Haluk Koç, Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Muharrem İnce kısa bir toplantı yaptılar. İddialara göre 'kurmay toplantısında' resepsiyona katılmama yönünde görüş ve temenniler dile getirildi. Kılıçdaroğlu da 'Katılmayabiliriz' diyerek düşünce belirtti. Ancak İnce'nin basının karşısına çıkarak bu konuda bir açıklama yapması yönünde her hangi bir karar alınmadı. Krizi yol açan gelişme ise İnce'nin kendisine yöneltilen bir soru üzerine verdiği, 'Katılmama kararı alındı' yanıtı oldu.

GÜL'DEN AÇIKLAMA

Açıklamayı toplantıda öğrenen Kılıçdaroğlu, 'Benim katılmama kararım yok, 29 Ekim'e kadar daha zaman var' demekle yetindi. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'nun, 'açık kapı' bırakmasının altında, Cumhurbaşkanı Gül'e yönelik ince bir mesaj yatıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerle Gül'den, 'Üniversitede türban bireysel özgürlük ama kamu alanında, ilköğretim ve ortaöğretimde türban olmaz' açıklaması beklediği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Gül'den 'kırmızı çizgileri' netleştiren bir açıklama gelmesi halinde resepsiyona katılabileceği belirtiliyor.

HAVAALANINDA KEMALLER ZİRVESİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Kemal Derviş ile İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda sürpriz görüşme yaptı. CHP'nin iki Kemalinin dün sabah yaşanan buluşmasının 45 dakikalık bölümü, VIP salonunda baş başa gerçekleşti. Görüşmede Kemal Derviş'in Kılıçdarolu'na 2011 genel seçimlerinde izlenecek stratejiyle, olası CHP iktidarında uygulanacak ekonomi politikaları konusunda öneriler yaptığı öğrenildi.

A. Rezzak ORAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber