Ağabeyine bakmak için okulu bırakan gencin imdadına bakanlık yetişti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazası sonucu yatalak kalan ağabeyi Sabir Sarılı'ya bakmak için liseyi bırakan Sinan Sarılı (21), 6 yıldır baktığı ağabeyi için Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak evde bakım hizmetinden yararlanmak istedi.

Devlet Hastanesi'ndeki evde bakım hizmeti biriminden bir ekip, Bağlar'da oturan Sarılı ailesinin evine giderek, Sabir Sarılı'yı kontrolden geçirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da Sarılı ailesini ziyaret etti. Evde bakım hizmetini uygulayan ilk iller arasında bulunduklarını, tam teçhizatlı bir ekip oluşturduklarını anlatan Toprak, ilk hizmetin de Sarılı ailesine verildiğini kaydetti.

Toprak, ''Bu gibi hastaların evden çıkarılması çok zor. Sağlık ekibi hastanın kontrollerini yaptı. Bundan sonra bu hastaya ihtiyaç duyuldukça sağlık ekibimiz evde hizmet verecek.'' dedi.

Ağabeyinin, 6 yıl önce trafik kazası geçirdiğini ve ardından yatalak olduğu ifade eden Sinan Sarılı ise Diyarbakır Lisesi'ni 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Ağabeyinin 5 duyu organının da çalışmadığı vurgulayan Sarılı, "Biz 8 kardeşiz. Bu sene annem de vefat etti. Ben ve babam ağabeyime bakıyoruz. Ağabeylerim ve ablam evli olduğu için bakma durumları yoktu. Onun için okulu bıraktım. Şimdi de benim askere gitme durumum var. Ben askere gidersem babam yalnız bakamaz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber