Kırıkkale'de okullar kurumlara zimmetlendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KIRIKKALE'de, kurumların okullarla iletişimini güçlendirmek ve her kurumun bir okula sahip çıkmasını sağlamak amacıyla ?Kardeş Okul Kurum Projesi' başlatıldı. Bu kapsamda tüm liseler, kurum ve kuruluşlara zimmetlendi.

Kırıkkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü ?Kardeş Okul-Kurum Projesi'nin başlatıldığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, projenin kent kimliğinin pekişmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. ?Kırıkkaleliyim, Kırıkkale'de yaşıyorum, Kırıkkale'ye hizmet ediyorum, Kırıkkale'de bir şey üretmeye çalışıyorum? diyen herkesin birer okulu olacağını vurgulayan Vali Güner, ?Burada bunun başlangıcını yapıyoruz. Bugünden itibaren Kırıkkale'de okumanın önemli olduğunu vurgulamak için 40 dakikalık bir ders saati içerisinde ve bizzat öğretmenler tarafından tekabül edilecek ?Okuma Saati' projesini başlatıyoruz. Ayrıca okullarımızın çevresini ?Okul Çevrelerini Güzel Hale Getirelim' projesini de başlatıyoruz. Bütün okulların bahçesini ağaçlarla ve duvarlarını yağlı boyalı resimler ile güzelleştireceğiz? diye konuştu.

YANLIŞ ANLAYIŞA MÜDAHALEDE TAM YETKİ

Vali Hakan Yusuf Güner, kurum ve kuruluşlara hizmet ve farkındalık üretmek için var olduklarını belirterek, ?Şimdi kentimizde, ?Sabah sekizde daireye gelirim, saat 09.30'a kadar internete takılırım, 1- 2 evraka bakarım, 12.00 olur giderim yemeğimi yerim, akşam da zaten 16.30'da mesai bitiyor, çeker giderim' anlayışı sona ermelidir ve ermiştir. Valiniz olarak ben bütün il müdürlerine bu yanlış anlayışın mücadelesinin yapılması için tam yetki verdim. Bunun takibini özellikle vali yardımcısı kardeşlerimizden istiyorum. Bizler kurum ve kuruluşları işgal etmek için değil, bir şeyler üretmek ve alınteri, emek, bir farkındalık üretmek için varız, var olacağız. Şu anda bunların ürünlerini almaktayız. Bizler kavga için değil, sevgi için geldik? dedi.

Vali Güner, ?Kırıkkale'de nüfus artışı dolayısıyla yapmış olduğumuz binalarımız, dersliklerimiz Türkiye ortalamasının üzerinde. Derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla bu çerçevede öğretmen, idareci sayımız son derece yeterli. Ancak Kırıkkale'de şunu yetersiz görüyorum. Bir iletişim, ikincisi kalite. Bu iletişimi, bu kaliteyi işte bu tür projelerle, bu tür yapacağımız örnek çalışmalarla gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber