Başbakana 'hakaret eden' öğretmenin sözleşmesi fesh edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çorum'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açığa alınan Müzik Öğretmeni Barış Yörük'ün sözleşmesi fesh edildi.

Alaca'da bir ilköğretim okulunda sözleşmeli olarak görev yapan Barış Yörük, iddialara göre sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda 'hayır' oyu vereceğini belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti. Bunun üzerine Yörük, hakkında Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Valilik oluruyla açığa alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu yaptığı toplantıda hakkında soruşturma açılarak açığa alınan Yörük'e, kademe durdurma cezası vererek ve sözleşmesini fesh etti.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Halil Özbent, kararla birlikte, "Çorum Valiliği'nin Türkiye'ye örnek olacak jet hızıyla tamamladığı soruşturmayla, Referandum'da hayır oyu vermenin ve Başbakan'a yönelik sözler söylemenin bedelini ortaya koyduğunu" söyledi.

Özbent, "Yetkililerin, verebilecekleri en üst cezada karar kılması ve Çorum Valisi'nin bu kararı onaylamasıyla; yetkililer, Başbakan'a nasıl sahip çıktıklarını da göstermiş oldular. Bu soruşturma sonucunda, insanları kazanmayı amaçlayarak; öğretmenin geleceğiyle oynamayan, ailesini üzüntüye boğmayacak bir karar verilebileceğini ummuştuk. Yanılmışız. Bu ülkede 'kraldan çok kralcı' söylemlerin varolduğunu, iktidarı eleştirmenin bedelinin en ağır cinsten olması gerçeğini bir an da olsa unutmuşuz. Demek ki,

referandumdan sonra ülkenin daha demokratik olacağı sadece bir masalmış" iddialarında bulundu.

Yaşananların ülkedeki özgürlüklerin, demokrasi algısının ne düzeyde olduğunu göstermesi bakımından öğretici olduğunu ifade eden Özbent, "Bize göre bu soruşturmanın yürütülmesi de sözleşmenin feshi de hukuksuzdur" iddiasında bulundu.

Özbent, "Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu hukuksuz işlemi durdurmaya çağırıyoruz. Sonuç alınmaması halinde öğretmenimizle birlikte, işlemin iptali için hukuksal girişimleri başlatarak idari yargıya gerekli başvuruyu yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber