İstanbul'da yağışlar yarın da etkili olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul genelinde devam etmekte olan sağanak yağış ve rüzgarın Cuma günü de devam edeceği, akşam saatlerinde de etkisini azaltmasının beklendiği bildirildi.

Yurdu etkisi altın alan yağışlı hava, İstanbul'da da kendini kuvvetli rüzgar ve yağmur olarak gösteriyor. Sıcaklıkların 8 derece düştüğü İstanbul'da, yayalar ve trafikte seyreden araçlar zor anlar yaşıyor. Taksim'de şemsiyeleriyle yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşlar, rüzgarın da etkisiyle yürümekte güçlük çekti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, il genelinde poyraz fırtınası ile birlikte görülecek kuvvetli yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

İstanbul Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü bir açıklama yaparak vatandaşların dikkat etmeleri gereken konuları şöyle sıraladı:

* Fırtınanın etkisiyle birlikte bina ve çatılardan düşebilecek materyallere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları,

* Özellikle amatör denizciler ile balıkçılar ve küçük teknelerin denize çıkmamaları, beklenen fırtına nedeniyle teknelerinin bulundukları mahalde gerekli tedbirleri almaları,

* Daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, bulundukları bölgede sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmeleri,

* Su tahliye yolları, dere kenarı gibi riskli alanlara araçlarını park etmemeleri,

* Trafiğe çıkmadan önce hava ve yol durumu ile ilgili haberleri takip etmeleri,

* Bodrum katlarında faaliyet gösteren işyerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması,

* Can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber