Askeri belge çalan ere 8 yıl istendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Kasım 2010 21:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bingöl'deki birliğinden 6 gün önce terhis edilen askerden, Heron rotaları ile gizli belge ve üsteğmen üniforması çıktı

Bingöl'ün Genç ilçesinde yazıcı olarak görev yaptığı birliğinden terhis edildikten 6 gün sonra İstanbul'da, gizli bilgilerin bulunduğu beş adet flaş bellekle yakalanan piyade er L.Y. hakkında "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" suçundan sekiz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık L.Y.'nin, Bingöl'ün Genç ilçesindeki askeri birliğinden terhis edildikten altı gün sonra İstanbul'un Gültepe Mahallesi'nde saat 02.00 sıralarında parkta beklerken durumundan şüphelenen polis ekibi tarafından üzerinin arandığı, üzerinde beş adet flaş bellek ele geçirildiği belirtildi. Flaş belleklerde insansız hava aracının rota ve uçuş sürelerine ilişkin çizelgenin yanı sıra çok sayıda gizli belge ile operasyonda ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyelerine ait fotoğraflar bulunduğunun belirlendiği kaydedildi.

BİLGİ, BELGE VE RESİM BULUNDU

L.Y'nin yanında bulunan çantada "1 No'lu Harekat Planı" başlıklı, Genelkurmay Başkanlığı'na ait, üzerinde "çok gizli" yazılı belge ile bir adet üsteğmen rütbeli üniforma, askeri bot, 60 adet plastik kelepçe ile bazı askeri malzemelerin ele geçirildiği ifade edilen iddianamede şöyle denildi: "Flaş bellekte 'gizli' dereceli muhtelif yönerge, yönetmelik, emirler, birlik mevzileri ve koğuş gibi yerlerde çekilmiş resimler bulunmuştur. Ayrıca askeri üs bölgesine ait çeşitli bilgi, belge ve resimler, insansız hava aracının rota ve uçuş süresine ilişkin çizelgenin yanı sıra birlik nöbetçilerinin, sinyal kırıcının, keskin nişancıların yerleri, gözetleme ve ateş sahalarını gösteren fotoğraflar, telsiz kodları, silah sayım çizelgeleri, operasyon timlerinin durumunu gösteren çok sayıda belge ele geçirilmiştir." L.Y'nin yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

AA


Bingöl'ün Genç İlçesi'nde, yazıcı olarak görev yaptığı askeri birliğinden ayrıldıktan sonra Genelkurmay'a ait gizli bilgilerin bulunduğu 5 flaş bellekle yakalanan piyade er L.Y. için devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme suçundan, 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul'da yakalanan L.Y. ile ilgili soruşturma dosyası önce askeri birliğinin bağlı olduğu 8'inci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na, daha sonra da görevsizlik kararıyla Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. L.Y. hakkındaki iddianamede, L.Y.'nin üzerindeki 5 flaş bellekte, insansız hava araçlarının rota ve uçuş sürelerine ilişkin çizelge, çok sayıda gizli belge ve operasyonda ölü olarak ele geçirilen teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu anlatıldı. İddianameye göre, L.Y.'nin çantasında 1 No'lu Harekat Planı başlıklı, Genelkurmay Başkanlığı'na ait, ?çok gizli' yazılı belge, üsteğmen üniforması ile bazı askeri malzemeler ele geçirildi. Flaş bellekte ?gizli' dereceli muhtelif yönerge, yönetmelik, emirler, birlik mevzileri ve koğuş gibi yerlerde çekilmiş resimler bulundu. Ayrıca, birlik nöbetçilerinin, sinyal kırıcının, keskin nişancıların yerleri, gözetleme ve ateş sahalarını gösteren fotoğraflar da ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber