TAG otoyolunda nakit ödeme kaldırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2010 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul-Ankara ile İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme'den sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu'daki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda da ''Nakit Ödemeli Sistem'' uygulamasına yarından itibaren son verileceği bildirildi.

AA muhabirinn Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce bir süre önce başlatılan otoyollardaki nakit ödeme sistemi kaldırılması çalışmaları Anadolu'daki otoyollarına da kaydırılmıştı.

Bu kapsamda, TAG Otoyolu'nda da 22 Kasım'dan itibaren nakit ödeme sisteminin kaldırılması kararlaştırıldı. Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan saat 24.00'dan itibaren tüm geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü anılan kesimlerde otoyol kullanıcılarının uygulama başlangıcında oluşması muhtemel talep yoğunluğu nedeniyle mağdur olmamaları için, OGS ve KGS'de bankacılık hizmeti veren banka şubelerinde yeterli miktarlarda Elektronik Etiket ve KGS kartları bulundurmalarının sağlandığını söylediler.

Gişelerde de TCK-KGS kart satış ve dolum hizmetinin verildiği, otoyol kullanıcılarının gişelerde mağdur olmamaları için ilgili bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmaları istendi.

Nakit ödeme sistemi uygulamasının kaldırılmasının, zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki ''dur-kalk''lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber