Piyasalarda bu hafta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksinin 71 bin ile 69 bin aralığında yatay bir hareket izlemesinin beklenebileceği bildirdi.

Erginol, piyasalarda bu hafta beklenen gelişmeler konusunda yaptığı açıklamada, uzun tatilin ardından endeksin pozitif bir açılış gerçekleştirdiğini söyledi.

Bilanço döneminin sona erdiği hatırlandığında, İMKB tarafında çok fazla bir beklentinin kalmadığını ifade eden Erginol, buna rağmen endeksin en yüksek seviyelere yakın seyrettiğini belirtti. Erginol, ?Endeksin 71 bin ile 69 puan aralığında yatay bir hareket izlemesi beklenebilir? dedi.İMKB tatildeyken yurt dışı piyasalarda yaşanan hareketliliği anımsatan Erginol, şunları söyledi:

?İrlanda ve Portekiz'in borç sorununa yönelik artan endişeler vardı. Daha sonra alınan tedbirlerle birlikte yeniden bir toparlanma yaşandı. Yine de yurt dışı tarafında da kuvvetli bir görünüm söz konusu değil. Bu bağlamda İMKB için dalgalı bir seyir bekliyoruz. 71 bin yukarı doğru kırılırsa 72 binlere doğru hareket edebilir ama tarihi seviyeyi geçmekte zorlanabilir. 69 bin seviyesi aşağı yönde kırılacak olursa 65 bin seviyelere kadar gerileme görülebilir.?

Yurt içinde bu hafta piyasaları etkileyecek herhangi önemli bir veri beklenmediğini ifade eden Erginol, endeksin yurt dışı bazlı hareket etmesinin beklenebileceğini, piyasalarda belirleyicinin yurt dışı piyasalar olacağını kaydetti.

Döviz tarafında ise paritenin önemli olacağına işaret eden Erginol, Türk Lirası'nda bir miktar değer kaybı bulunduğunu söyledi.Erginol, ?Genel olarak beklentimiz 1,43 seviyelerinde fiyat oluşması. Döviz tarafında da çok fazla değişim beklemiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber