Polisten Las Vegas Lisesi'ne jet baskın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKŞAM'ın 'Las Vegas Lisesi' haberinin ardından 'Jet' soruşturma başlattı. Haberi ihbar kabul eden Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü ise okullara 'Kumar' kabul edilen langırt masalarıyla ilgili baskın yaptı

AKŞAM'ın dün manşetten duyurduğu, langırt masalarının bulunduğu Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi yetkilileri, haberin gazetede çıkmasının ardından dün sabah saatlerinde masaları apar topar çıkarttı.

MASALAR ŞİRKETE İADE EDİLDİ

Okul yetkililerinin kaldırdığı masalar şirkete iade edildi. Haberi ihbar kabul edip okullara baskın yapan Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, langırt masası araması yaptı. Masaları bulamayan polisler okullarla ilgili olarak tutanak tuttu. 'Las Vegas Lisesi' başlıklı haberle ilgili olarak hem İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. İki kurumun da olayı ayrı ayrı soruşturacakları öğrenildi. Langırt masalarının bulunduğu Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi yetkilileri, haberin gazetede çıkmasının aradından sabah erken saatlerde langırt masalarını çıkarttılar. Okul yetkililerinin kaldırdığı masalar şirkete iade edildiler.

GELİRİ PAYLAŞTILAR İDDİASI

Okullara gelir getirmesi için konulan langırtların kiralık olduğu da ortaya çıktı. Langırt makinelerini kiralayan firma, okullardan kira bedeli almadığı, karşılığında makinede biriken paranın okullarla firma arasında paylaşıldığı iddia edildi. Langırt makinelerinin kiralanmayıp satın alınması için makinenin kalitesine göre bin 500 ila 3 bin TL. arasında bedel ödeyecekti.

ÖĞRENCİLER 'LANGIRT MASASI' İÇİN BASKI YAPMIŞ

Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerine savunma veren okul yetkilileri, langırtları öğrenciler istediği için aldıklarını söylediler. Yetkililer, 'Beylikdüzü'nde bir okula langrt koyulduğunu öğrenen öğrenciler bize baskı yaptı. Biz de bu masayı kiraladık. Okula bir gelir getirmesi için bunu kiralamadık. Öğrenciler istediği için kiraladık. Bunun kumar aleti olduğunu bilmiylorduk. Zaten İlçe müdürümüzün uyarısından sonra hemen kaldırdık' diye savunma yaptıkları öğrenildi.

Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber