Acil ameliyat devir nedeniyle gecikmeli yapılınca öldü

Haber Giriş : 18 Mart 2005 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri nedeniyle yaşanan karmaşadan dolayı, bir SSK emeklisinin, gecikmeli olarak alındığı ameliyathanede hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Ölen emeklinin eşi, Sağlık Bakanlığı aleyhinde tazminat davası açtı Kocası Yavuz Özkan'ın (58) Adana Numune Hastanesi'ne bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi'ne "Kalp Kapakçığı Ameliyatı" tanısıyla yatırıldığını belirten Hanife Özkan (54), "Genelge karmaşası olmasaydı, eşim şu anda belki de hayatta olacaktı" dedi.

Doktorlar tarafından yapılan tetkiklerde eşi Yavuz Özkan'ın kalp kapakçığında kireçlenme tespit edildiğini ve bundan dolayı ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini belirten emekli memur Hanife Özkan, yaşadıklarını söyle anlattı:

"Eşimi, 23 Şubat 2005 günü kalbi sıkıştığı için Adana Numune Hastanesi Acil Servisi'ne götürdük. Durumunun ciddi olmasından dolayı da bu hastaneye bağlı Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi'ne sevk edildi. Burada kalp kapakçığı için gereken yazıların yazıldığını ve cevabın beklendiği söylendi. Ayın 24'ünde eşime ameliyat önlüğü giydirilerek ameliyat odasına götürülmesine karşın SSK'nın Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin genelgeden kaynaklanan aksamalar ve SSK'nın kalp kapakçığı temin etmemesinden dolayı ameliyathaneden geri çıkartıldı. Yavuz, ameliyatın erteleneceğini öğrenince psikolojik olarak çöktü. Zaten tansiyon hastasıydı."

Yavuz Özkan'ın özellikle ameliyat odasında kanlar içindeki manzaradan çok olumsuz etkilendiğini öne süren Özkan, "Sürekli olarak bu manzaradan bahsediyor ve çok büyük bir sıkıntı yaşıyordu. 'Ben çok sıkıntılıyım. Bu piyango niye bize vurdu. Ben 25 yıl bu devlete hizmet verdim. Yeşil Kart'lı hastalar bile ameliyat edilirken, SSK'lı olduğum için ameliyathaneden çıkarıldım' diyerek ağlıyordu. Morali zaten sıfırdı, bu gergin bekleyişte onu çok yıprattı. Bu ortam içinde ayın 25'inde ameliyata alındı. Ayın 27'sinde de sabaha karşı 02.00 'de vefat etti. Ben bu davayı para kazanmak için açmadım. Ben ve eşim bu devlete hizmet ettik.

Kalp kapakçığı sadece 2 bin 500 dolardı. Bir insanın değeri bu kadar ucuz mu? Amacımız böyle bir olayın bir daha yaşanmamasıdır" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber