Haydarpaşa Garı'ndaki yangın tamamen söndürüldü/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2010 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangının tamamen söndürüldüğü, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin itfaiye yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Haydarpaşa Garı'nda 15.30 sıralarında başlayan yangın tamamen söndürüldü.

Yetkililer, yangının tekrar çıkmaması için itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ekiplerin gardan ayrılacağını ifade ettiler.


Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Talat Aydın, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangında kundaklama ihtimalini mümkün görmediğini söyledi. Aydın, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Talat Aydın, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük bir tehlike atlatıldığını belirten Aydın, "Tren seferleri şu anda durduruldu. Yangının resmen söndürüldüğü teknik olarak belirlendikten sonra seferler yeniden başlatılacak." dedi.

Yangının nedeni konusunda henüz bir açıklama yapılamayacağını dile getiren Aydın, teknik inceleme sonucunda bunun ortaya çıkacağını dile getirdi.

Bir soru üzerine Haydarpaşa Garı'nın çatısında izolasyon çalışmaları yapıldığını doğrulayan Aydın, bu çalışmalar nedeniyle yangının çıkmış olabileceğini aktardı. Aydın, "İzolasyon çalışmaları, yağmur sularının içeri girmesini önlemek için her binada olduğu gibi belli aralıklarla yapılıyor. Yangının nedeni ile ilgili teknik rapor çıktığında sizlerle paylaşırız." diye konuştu.

İzolasyon çalışmalarında uygun olmayan malzeme kullanıldığı gerekçesiyle yangının çıktığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Aydın, "Bunu nereden çıkartıyorlar?" diye sordu. Yangının çıkış nedeninin ancak teknik raporun tamamlanması ile ortaya çıkacağını yineleyen Aydın, bunun dışındakilerin spekülasyon olacağını söyledi. Aydın, başka bir soru üzerine ise kundaklamayı mümkün görmediğini belirtti.

Aydın, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında çıkan yangın, kontrol altına alınmaya başlandı. Karadan ve denizden yapılan müdahaleler sonuç verdi.

Kadıköy Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın korkulu dakikalar yaşattı. Henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangın, hızla büyüdü ve kontrolü güçleşti. Bina yüksek olduğu için itfaiye ekipleri, yangına müdahalede güçlük çekti. Ekipler 52 metrelik merdivenlere çıkarak su ve köpük sıkarak yangına müdahale etti. Ayrıca denizden 2 itfaiye gemisi de yangına su ile müdahale ediyor. Çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri, Kadıköy'e geldi. Yaklaşık yarım saat süren yangın, yoğun çabaların ardından kontrol altına alınmaya başlandı.


İstanbul'da tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine itfaye ekipleri sevk edildi. Garın üst çatısının tamamen yandığı belirtiliyor.Haydarpaşa Tren Garı'nda büyük çaplı yangın çıktığı belirtiliyor. Çatının tamamının yandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi ve ambulans gönderildi. Polis yolları açmaya çalışıyor.

Deniz seferini yapan yolcu vapurları hızlı bir şekilde geçirilmeye çalışıyor. Yaralıların olup olmadığı henüz belirlenmedi.

Kanal 24 televizyonunda Fuat Kozluklu olay yerine yakın bir noktadan olayı anlatıyor. Garın sağ tarafında yangının çoğunluklu olduğunu belirtiyor.


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber