Danıştay, 2. kez Aydın Doğan lehine karar verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Kasım 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay, Doğan Grubu'nu ikinci kez rahatlattı. Doğan Grubu'nun 1.1 milyar liralık vergi cezasında yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay, 1.4 milyar liralık ikinci cezada da yürütmeyi durdurdu

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemeyle 6 milyar liralık vergi borcu yaklaşık 1.8 milyar liraya inecek olan Doğan Grubu'na bir sevindirici haber de Danıştay'dan geldi. Danıştay, 4.8 milyar liralık vergi cezasından grubun aleyhine sonuçlanan 1.4 milyar liralık vergi alacağı için yürütmeyi durdurdu. Böylece grup, 1.4 milyar liralık vergi cezasının bir ay içinde ödenmesine ilişkin ödeme emrinden kurtulmuş oldu. Danıştay, 1.1 milyar liralık vergi cezasından sonra Doğan Grubu'nu ikinci kez kurtardı. Doğan Yayın Holding'ten dün borsaya yapılan açıklamada, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş'ye tebliğ edilen 1 milyar 369 milyon TL tutarındaki 2 No'lu Vergi/Ceza ihbarnamesi'ne dayanak teşkil eden, İstanbul 10'uncu Vergi Mahkemesi kararının D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş. aleyhine sonuçlanan kısmına ilişkin olarak, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan yürütmenin durdurulması talebinin kabul edildiğine ilişkin Danıştay kararının, adı geçen bağlı ortaklık avukatlarınca teslim alındığının öğrenildiği belirtildi.

DOĞAN GRUBU SÜRE KAZANDI

Danıştay'ın bu kararı ile Doğan Grubu, 1.4 milyar liralık cezanın ödenmesinde temyiz sonuçlanıncaya kadar süre kazanmış oldu. Mevcut hükümlere göre, mükellef vergi mahkemesinde davayı kaybederse, temyiz sonucu beklemeden ödeme emri gönderiliyor. Ödeme emri çerçevesinde, mükellefin bir ay içinde borcu ödemesi gerekiyor. Danıştay'ın verdiği kararla, grubun bir ay içinde 1.4 milyar lirayı ödeme zorunluluğu ortadan kalktı.

4.2 milyar liralık avantaj

Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenleme ile Doğan Grubu'na tebliğ edilen yaklaşık 6 milyar liralık vergi borcu 1.8 milyar liraya iniyor. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri'nin raporları doğrultusunda, gruba yaklaşık 10 ayrı vergi cezası tebliğ edildi. Bu tebligatların toplam tutarı ise cezası ile birlikte 6 milyar lirayı buluyor. Söz konusu vergi cezaların 2.1 milyar liralık kısmını ise ana paralar oluşturuyor. Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenleme ile vergi cezaları ile faizlerin tamamı siliniyor. Anaparadan da davanın aşamasına göre yüzde 80 oranında indirim yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber