Ankara daha güvenli bir şehir olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi sayesinde Ankara'da daha güvenli bir şehir olacak.

Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. 825 kameradan oluşan sistemin kurulması için yaklaşık 27 milyon TL harcama yapıldı. Projenin ilk aşamasına kurulan görüntü sistemine ek olarak daha sonra Çağrı Yönetim Sistem ve Mobil Uygulama Sistemi kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında 298 hareketli ve 354 sabit olmak üzere şu ana kadar 825 kamera Ankara'nın değişik yerlerine yerleştirildi. Bu kameralarla şehrin değişik yerlerinde meydana gelen olaylara müdahale edilebiliyor. Kameraların görüntüleri 30 gün saklanarak adli olaylarda delil olarak kullanılabilecek. Sabit ve hareketli kameraların dışında ise 71 adet plaka tanıma sistemi, 78 adet kırmızı ışık ve hız ihlal denetim sistemi ve 5 adet ise yüksek çözünürlük kamera kuruldu. Yüksek çözünürlük kamera sistemi ile şehirde toplumsal gösteriler takip edilebilecek.

Bu kameraların Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle ilçelerinin muhtelif kavşaklarına kurulması planlanıyor.

Kameraların hizmet vermeye başlamasıyla Ankara trafiğinde trafik kurallarına ve hız limitlerine uyma noktasında yeni bir dönem başlamış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber