Anaokul fiyatlarına zam yapılmayacak, fakir aile çocukları ücretsiz yararlanacak

Haber Giriş : 21 Mart 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, önümüzdeki öğretim yılında anaokulu ücretlerine zam yapılmayacağını ve fakir aile çocuklarının anaokullarında ücretsiz olarak okutulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlığında "İl İl Türkiye'yi İnceleme" Programı çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen Adana'daki bazı anaokullarında incelemelerde bulunan Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, ilköğretim müfettişleri ve anaokulu müdürlerini toplayarak sorunları dinledi. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarından önümüzdeki öğretim yılından itibaren ücret alınmayacağını belirten İnanlı, "Her anaokulunda öğrencilerin yüzde 10'undan ücret almayacağız. Onun için anne ve babalar ücrete bakmasınlar çocuklarını bu eğitimden yararlandırsınlar" dedi.

Önümüzdeki yıl zam yok

İnanlı, anaokullarında 2005-2006 eğitim-öğretim yılında fiyatlara zam yapılmayacağını da açıkladı. Fiyat belirlemeleri konusunda her ilin Fiyat Tesbit Komisyonu kurduğunu ve en son olarak kendilerinin bir öneride bulunduklarını belirten İnanlı, "Makul ölçülerde fiyat ayarlaması yapılıyor. Amacımız her kesimdeki vatandaşın çocuğunu bu okullara kayıt ettirmek" diye konuştu.

MEB bünyesindeki okulöncesi eğitime bağlı anaokullarında öğrenci başına okul ücreti 130 milyon lirayı geçmiyor. Okulun bulunduğu il ve ilçedeki sosyo/ekonomik şartlar ile okuldaki tam gün veya yarım gün eğitim kriterine göre okul ücreti belirleniyor.

İnanlı, anaokulu müdürleriyle yaptığı toplantının ardından, Adana merkezde bulunan Huzur, Ahmet Sabancı, Necati Bey ve Cumhuriyet Anaokulları'nda denetim yaptı. Anakokullarında temizlik, bakım ve hijyenik unsarlara dikkat eden İnanlı, 48-72 aylık çocukların bakıldığı okulların gıda depolarını gezdi. Depolardaki gıdaları tek tek gözden geçiren İnanlı, anaokulu yetkililerini ve öğretmenleri taze ve kaliteli yiyeceklerin verilmesi konusunda uyardı.

İnanlı, teftiş ve incelemelerde özellikle anaokulu bahçelerinde çocukların oyun alanlarında bulunan kaykay, kaldıraç ve salıncak gibi aletlerin demir yerine plastikten yapılmasını isteyerek, kazalara karşı duyarlı olunmasını söyledi. İnanlı, denetimden sonra yaptığı açıklamada, anne ve babaları çocuklarını anaokullarına göndermeleri için çağrıda bulunurken, "Okullarımızda bakım temizlik ve düzen çok güzel. Bazı okullarımızda eski binalardan kaynaklı eksiklikler bulunsa da temizlik ve hijyen durumu çok iyi. Anne ve babalara şunu iletmek istiyorum. Bizzat gelsinler eğitimi ve bakımı görsünler ve bu okullara çocuklarını mutlaka versinler. Okul öncesi eğitim gerçekten çok önemli" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber