CHP, İGDAŞ'ın satılmaması için mahkemeye başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İGDAŞ) blok satışıyla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmenin iptali için dilekçe verdi. Şimşek mahkeme çıkışında basın açıklaması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İGDAŞ'ın yüzde 100'ünü blok satışına karar verdiğini hatırlatan Şimşek, "Peki bu İGDAŞ nasıl bir şirket? Türkiye'deki 8.5 milyon doğalgaz abonesinin 4.5 milyonu İstanbul'da ve İGDAŞ abonesidir. 2010 ilk 9 aylık cirosu 1 milyar 765 milyon TL, 9 aylık karı ise 90 milyon 400 bin TL'dir. İGDAŞ işte böyle bir şirket." dedi.

Berhan Şimşek, İGDAŞ'ın satışına neden karşı çıktılarını şöyle sıraladı: "Blok yöntemle satılması tekel oluşturur. Bu satış özelleştirme Kanunu'na aykırıdır. Kamu yararı yoktur. 4646 Sayılı Doğal Piyasa Kanunu'na aykırıdır. İGDAŞ emekçileri de bu satıştan mağdur olacaktır. Yapılan işlemler alınan blok satış kararı, hukuka aykırıdır. Bu sebeplerle satış kararının iptali gerekir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber