Osmaniye'de öğretmenler MEB'in kararını tekrar gözden geçirmesini istiyor

Haber Giriş : 22 Mart 2005 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Milli Eğim Bakanını göreve davet ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK ' in Osmaniye İlimize yapmış olduğu ziyaret sırasında, İlimiz Genelindeki İlköğretim Okullarında 1. , 2. ,3. ve 4.sınıfların öğleden sonra 5. , 6. , 7. ve 8. sınıfların ise sabah eğitim görmeleri konusunda talimatları olmuştur.

Bu talimat neticesinde valilik makamının 11.03.2005 tarih ve 5017 sayılı olurlarıyla, okullara bu uygulamaya 28.03.2005 tarihinden sonra geçilmesi için 14.03.2005 tarih ve 05039 sayılı resmi yazı yazılmıştır.

Bu uygulamaya hemen geçilirse şu anki sisteme göre kendisini ayarlayan servisler, dershaneler, çalışan aileler, dershaneye giden öğrenciler, aynı serviste gitmesi için çocuklarını aynı devre yapan veliler, anne ve babaları öğretmen olan öğrenciler, olumsuz etkileneceklerdir. Eğitim öğretimin bitmesine 2 ay kala sistemin değiştirilmesi öğrenci, veli ve öğretmenleri olumsuz etkileyecektir.

Türk Eğitim-Sen Osmaniye şubesi olarak bu kararın bir daha gözden geçirilmesini istiyoruz. ?hele bir uygulayalım, zaman içinde eksikleri gideririz" şeklinde bir yanlışla yola çıkılmaktadır.

Bu eğitim şeklinin eğitim öğretimin bitmesine iki ay kala neden uygulama konulduğu merak konusudur. Alt yapısı tamamlanmadan, apar topar uygulamaya geçilmesinin bir mantığı yoktur. Pedagojik yönü incelenmeden alelacele uygulamaya geçilmemelidir. Uygulama tartışılmalıdır. Eğer Osmaniye ili pilot il seçilmişse uygulamaya yeni eğitim öğretim yılında geçilmelidir.

Bu yöntemin gündeme gelmesinin, 1 sınıf öğrencilerinin sabah erken kalkmasını önlemek, Altı yaşındaki Ana kuzusuyla on altı yaşındaki delikanlıyı aynı ortamda tutmamak, ikinci kademe öğrencilerinin üst öğrenime daha iyi hazırlanmasını sağlamak için onlara zaman vermek açısından düşünüldüğü bir gerçektir.

Fakat ülkemiz ikili öğretimden normal öğretime geçmeye çalışmaktadır. Yukarıda bahsedilen sorunlar normal eğitimde de bulunmaktadır. O zaman bu Uygulamanın kamuoyunda Artıları ve eksileri göz önüne alınarak tartışılması gerekmektedir. Bu yöntem uygunsa bütün ülkede bu yöntem uygulanmalıdır.

Bizde Türk Eğitim-Sen Osmaniye şubesi olarak konuyu tartışmaya açıyoruz.

Ve çok kısa sürede görüştüğümüz, veli, öğretmen, okul idarecilerimizden aldığımız görüşleri Kamuoyuna sunuyoruz.

1. , 2. ,3. ve 4.sınıfların öğleci 5. , 6. , 7.ve 8.sınıfların ise sabahçı yapılmasının avantajları

1-Aynı zümre öğretmenlerinin bir arada bulunması ile işbirliği artacaktır. Çünkü aynı sınıfı okutan öğretmenlerin aynı sanda okulda bulunacaklardır.

2-1. , 2. ,3. ve 4.sınıfların Sabahları çok erken okula gelmesini önleyecektir.

3-5. , 6. , 7.ve 8.sınıfların ise sabah okula gelirken öğleden sonra kendilerine oluşacak geniş zamanla daha fazla üst öğrenimine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

4-1.sınıf öğrencisi ile 8.sınıf öğrencisinin bir arada aynı koşullarda bulunmasının çeşitli sakıncalarını giderecektir.

5-Bu sınıf guruplarının birbirinden bu yöntemle ayrılması sonucunda okuldaki disiplin işleri kolaylaşacaktır.

6-Büyük öğrencilerin küçük öğrencileri ezmesi engellenecektir.

7-Büyük öğrencilerle küçük öğrencilerin aynı ortamda bulunmaları sonucunda büyük öğrenciler büyüdüklerinin farkına varamamaktadırlar bu öğrenci gurupları birbirinden ayrılınca her gurup kendi sosyal gurubuna göre gelişecektir.

8-Altı yaşındaki Ana kuzusuyla on altı yaşındaki "delikanlıyı aynı ortamda tutmanın sakıncaları bu şekilde ortadan kaldırılacaktır.

1. , 2. ,3. ve 4.sınıfların öğleci 5. , 6. , 7.ve 8.sınıfların ise sabahçı yapılmasının dezavantajları:

1-Havaların erken karardığı dönemlerde 1. , 2. ,3. ve 4. sınıf öğrencilerinin aleyhine bir durum söz konusu olacaktır.

2-1., 2. ,3. ve 4. sınıf öğrenci ve öğretmenlerinin sürekli öğlenci olmasının üzerlerinde nasıl bir etki bırakacağı bilinmemektedir.

3?5. , 6. , 7.ve 8. sınıf öğrenci ve öğretmenlerinin sürekli sabahçı olmasının üzerlerinde nasıl bir etki bırakacağı bilinmemektedir.

4-Bazı okullarımızda velilerimizin büyük katkılarıyla teknoloji sınıfları oluşturulmuştur. Veliler bu sınıflarda sürekli kendi çocukları okuyacak diye bazı fedakârlıklarda bulunmuşlardır. Bu sınıflarda bilgisayarla eğitim verilmektedir. Bu uygulama sonucunda bu sınıfların durumu ne olacaktır.

5-İlköğretim bünyesindeki ana sınıfların bu durumdan nasıl etkileneceği bilinmemektedir.

6- 1 sınıf dersliklerinin kendine özgü yapısı ve donanımı vardır bu sınıfta nasıl 8. sınıf öğrencisine ders anlatılacaktır.

7-Uygulama derslik sıkıntısını gündeme getirecektir. Bu nasıl çözümlenecektir.

8-Bu uygulamada branş öğretmeni ihtiyacı artacaktır bu nasıl çözümlenecektir

Türk Egitim-Sen Osmaniye Şubesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber