Tuğamiral, ÇYDD'den teğmenlerin kızlarla kontrol altına alınmasını istemiş

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Aralık 2010 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, ÇYDD'den teğmenlerin kızlarla kontrol altına alınmasını istiyor. 2009 YAŞ'ında koramirallige terfi ettirilen Abdullah Can Erenoğlu ise ÇEV'in referansları arasında.
Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkında hazırlanan iddianame muvazzaf subayların yapı içerisindeki görevlerini deşifre etti. Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek ve Koramiral Abdullah Can Erenoğlu hakkında çarpıcı iddialar sözkonusu. Ergenekon iddianamelerinde bir çok muvazzaf subayın adı çeşitli belgelerde geçiyordu.12. İddianamede bu isimlere yenileri eklendi.

TEĞMENLER KIZLARLA KONTROL EDİLMELİ

Kırçiçek ile ilgili İddianameye giren belge ÇYDD Kadıköy şubesinde ele geçirildi. 'Mektup (Türkan Saylan).doc' isimli bir dosyada Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek'in ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan'a yazdığı mektup yer alıyor. Kırçiçek, Denizyıldızı Projesi'nin çok başarılı olduğunu belirterek projeye atanan bahriyeli danışmanlarla beraber daha aktif çalışmalar beklediğini vurguluyor. Ataevleri ve CTP'nin canlandırılması gibi alternatiflerin oluşturulması gerektiğini belirten Kırçiçek, aksaklıkları şöyle sıralıyor: "Yeni mezun olmuş ve kurs aşamasındaki teğmenlere bürokrat, gazeteci ve öğretim görevlisi tanıdıklarla görüştürülmesinin aksadığı, okudukları süreçte tanıştıkları kızların teğmenlerin evlerine sık sık giderek veya Kocaeli Üniversitesi'nde tanıdık kızlarla tanıştırılarak kontrol altında tutulması gerekmektedir."

AMİRAL İRTİBAT LİSTESİNDE

2009 YAŞ kararlarıyla Koramirallige terfi ettirilen Abdullah Can Erenoğlu'nun adı emekli Deniz Albay Aydın Ortabaşı'nın Saylan'a yazdığı mektupta geçiyor. İddianamede sanık konumunda olan Ortabaşı, ÇEV bursu alan öğrencilerin TSK'ya kazandırılması konusunda ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan'a tavsiyelerde bulunuyor. Mektubun alt kısmında, ÇEV bursu alan öğrencilerle ilgili 'İrtibatlar' konusunda bazı muvazzaf askerlerin isimleri bulunuyor. Ortabaşı, burs alan öğrenciler için yardımcı olacak ve yönlendirecek iki kişinin isminin öne çıktığını söyleyerek, bu kişilerin Tümamiral Abdullah Can Erenoğlu ile 'Deniz Harp Akademisi Komutanlığı Öğretim Elemanı Kurmay Kıdemli Albay Mert Yanık' olduğunu kaydediyor.

HER ERKEĞE BİR KIZ ŞART

Koramiral Erenoğlu'nu irtibat kurulacak kişi olarak gösteren Ortabaşı hakkında da iddianamede ağır suçlamalar var. Deniz Kuvvetleri'nde görevli olduğunu söyleyen bir subayın 24 Mayıs 2009'da 155'e gönderdiği mailde Ortabaşı'nın konumu ayrıntılarıyla anlatılıyor. Meçhul subayın iddianameye de giren mailinde Ortabaşı'nın Ergenekon adına ÇYDD ile Deniz Kuvvetleri arasındaki bağlantıyı sağladığı ihbar ediliyor. Deniz Kuvvetleri öğrencileri ile ilgilendiğini söylediği Ortabaşı'nın, kontrolünde olan kız öğrenciler ile erkek öğrencileri ETÖ' ye kazandırmaya çalıştığı öne sürülüyor. Ortabaşı'dan el konulan el yazısı ile yazılmış bir başka belgedeki "Her erkeğe 1 kız şartı konuldu" notu dikkat çekiyor.

ORTABAŞI'NIN ÖĞRENCİLERİ

İddianameye Ortabaşı ile ilgili olarak giren başka bir belge Amirallere suikast soruşturması kapsamında evi aranan teğmenlerden ele geçirilen bir flash disk içinde bulundu. 'Nisan Bülteni' isimli word belgesinde yer alan 'Doğu Perinçek Başkanımızın Emirleri' başlıklı notlarda Ortabaşı'nın adı şu şekilde geçiyor: "Aydın Ortabaşı, ÇYDD'den gelen parasal kaynakların miktarlarının Perinçek'in emirleri doğrultusunda artırılması. Aydın Ortabaşı'nın mezun ettiği kız öğrenciler, yapının sivil tabanına, daha hızlı bir şekilde kazandırılması için organizasyonlar yapılacak."

PEŞİNE TAKTIĞIMIZ KIZI HAMİLE BIRAKTI

Aynı adreste ele geçirilen 'Ülküden Gelen' başlıklı bir belgede ise Ortabaşı'nın referansı olarak gösterilen Sinan E. N. isimli askerle ilgili olarak "Peşine taktığımız kızı hamile bıraktı, bebeği aldırdık. Bizle konuştuğu telefonunu saklamasını söyledik" ifadeleri yer alıyor. Haklarında bir çok dava açılan muvazzaflar Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Levent Görgeç ve Albay Mert Yanık'ın Ergenekon yapılanmasıyla ilişkisini gösteren belgeler de dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber