Sahte vali ve vali yardımcıları yakalandı

Haber Giriş : 23 Mart 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de, kendilerini Vali Atıl Üzelgün ve yardımcıları olarak tanıtıp, sözde lösemili bir hastaya destek adı altında para isteyerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı, 3 kişi ise aranıyor.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, değişik tarihlerde il merkezi ve bazı ilçelerde çeşitli iş yerlerinin kimliği meçhul bazı kişilerce, 'Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün ile gerçekte görevli olmayan Vali Yardımcısı Mustafa Yıldırım ve Ahmet Demirci' diye kendilerini tanıtarak arandığı belirlendi. İhbarları değerlendiren emniyet ekipleri çalışma başlattı. Dolandırıcıların, telefonla aradıkları kişilere, valilik adına lösemili bir hastaya yardım kampanyası başlattıklarını, 55 bin YTL toplandığını, ancak 5 bin YTL'ye daha ihtiyaç olduğunu söyleyip, banka hesap numarası verdikleri öğrenildi.

Banka hesap numaraları sahipleri ve hesap numaraları üzerinde çalışma yapan polis, şahısların daha önceden hırsızlık, dolandırıcılık, iflas vb. suçlardan sabıkalı olduklarını, İstanbul ilinde bulunabilecekleri tespit edip harekete geçti. Müşterek operasyonların neticesinde T.B. (29) ve İ.B. (33) isimli şahıslar 14 Mart 2005 tarihinde İstanbul'da yakalanarak Balıkesir'e getirildi. Şüpheliler, emniyette verdikleri ifadelerinde, internet üzerinden önemli şirket ve işyerlerine ait aldıkları telefon numaralarına aynı senaryo ile telefon açıp yardım talebinde bulunduklarını itiraf etti.

Şahısların üst aramasında ele geçirilen bu amaçla hazırladıkları değişik illere ait bazı iş yerleriyle sahiplerinin telefon numaralarının bulunan bir listeye el konuldu. Devam eden çalışmalarda, Balıkesir'de 10, Van, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Urfa, Karabük, İzmir, Kocaeli, Bolu, Erzincan, Kırşehir, Burdur, Elazığ, Ankara, Tokat, Trabzon ve Denizli illerinden olmak üzere toplam 17 ayrı dolandırıcılık olayına teşebbüs ettikleri, bazı vatandaşlar tarafından söz konusu hesaplara bir miktar para yatırıldığı tespit edilirken, ilgili banka hesapları bloke edildi. Ayrıca şüphelilerin suç ortakları olduğu belirlenen E.Y., A.D. ve H.K. isimli şahısların da arandığı öğrenildi. "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlarından adli makamlara sevk edilen T.B. ve İ.B. tutuklandı.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber