BDDK'nın iki üyesi değişiyor

Haber Giriş : 23 Mart 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalar Kanunu ve Üst Kurullar Çerçeve Yasası üzerindeki tartışmalar, ekonomi yönetimindeki görüş ayrılıklarını da su üstüne çıkardı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Hazine, TMSF, IMF ve Dünya Bankası arasındaki yaklaşım farklılıkları, yapısal reformlara da yansıdı. Ankara kulislerinde, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in gelişmelerden çok rahatsız olduğu konuşuluyor. BDDK, yakında iki üyesini değiştirmeye hazırlanıyor.

* TMSF: Ahmet Ertürk ve ekibi, Fon'a banka alınması ve mevduat sigorta priminin belirlenmesi konularında BDDK'dan farklı düşünüyor. Ertürk, Bilgin'in aksine, mali yapısı sorunlu bankanın hemen tasfiye edilmesinin sakıncalar yaratabileceğini savunuyor.

* Kurul Üyeleri: BDDK'da İkinci Başkan Ahmet Şirin, üyeler Yusuf Ziya Önder, Kemal Çevik ve Nuri Doğulu kura çekecek. İki isim kuruldan ayrılacak. Kurul üyeleri, Başkan Bilgin'in ilk günlerinde mesafeli durmalarına rağmen zamanla uyumlu çalışmaya başladı. Farklı görüşler ağırlığını koruyor.

* Üst Kurullar Yasası: Bir özerk kurulda iki yıldan fazla görev yapanların yeniden seçimesinin önü tıkanıyor. Engin Akçakoca'dan kalan süreyi tamamlayan BDDK Başkanı Bilgin, 2.5 yıl görev yapacağı için yeniden seçilme şansını kaybedecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber