Yargıtay'ın yeni hizmet binası hakkında yürütmeyi durdurma

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 09:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay'ın yeni hizmet binası Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına takıldı. Şimdi gözler Danıştay'ın vereceği karara çevrildi

LÜTFİ KAPLAN ANKARA

Yargıtay'a yeni bina yapılmasının, idare mahkemesi engeline takıldığı öğrenildi. Ankara 3. İdare Mahkemesi, bir vatandaşın başvurusu üzerine hizmet binasının yapılacağı yerinSİT alanı olduğunu ve endemik bitki örtüsünün bulunduğunu belirterek durdurdu. Son kararı Danıştay verecek.

ENDEMİK TÜR YARGITAY'I SARSTI

2010 yılında temelinin atılması planlanan Yargıtay'ın yeni hizmet binası için, Anayasa Mahkemesi hizmet binasının yanındaki PTT'ye ait arazi tahsis edildi. Ancak bir vatandaşın, bu arazinin Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1990 yılında 3.derece sit alanı ilan edildiğini, bu alanda sadece Ahlatlıbel'e özgü endemik türü bulunduğunu belirterek açtığı dava Danıştay'ın gündemine taşındı.

BAŞKA HİZMET BİNALARI YAPILDI

Bir bölgenin 3.derece sit olması uygulamada inşaata engel bir durum değil. Bu nedenle bölgeye daha önce Adalet Akademisi ve Anayasa Mahkemesi de hizmet binaları yaptı. Anayasa Mahkemesi yeni hizmet binasına taşındı, Danıştay için Eskişehir yolunda yapılan inşaat devam ediyor, Yargıtay ise Danıştay'dan gelecek kararı bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber