Zeynep öğretmene 488 milyarlık rekor tazminat

Haber Giriş : 23 Mart 2005 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'da ilkokul öğretmeni Zeynep Alagöz, düğünden beş gün sonra Konya'nın Ilgın İlçesi yakınlarında otomobille kaza yapıp sakatlanmasına neden olan ve daha sonra kendisinden boşanan Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Taşdelen aleyhine açtığı davada rekor tazminat kazandı.

Ilgın Asliye Hukuk Mahkemesi, Pilot Üsteğmen Mehmet Taşdelen ile kazaya karışan otobüsün şoförü Muhammet Kapçı ve otobüs sahibi Ethem Kapçı'nın, Zeynep Alagöz ile anne ve babasına yasal faiziyle birlikte 488 milyar lira (488 bin YTL) tazminat ödemesini kararlaştırdı. Alagöz, alacağını tahsil için icraya başvurdu. Mehmet Taşdelen'in maaşının üçte birine, uçuş tazminatlarına ve arabasına haciz konuldu. Dava Yargıtay'da bulunuyor.

Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Taşdelen ile ilköğretim okulu öğretmeni Zeynep Alagöz, 29 Ocak 2000 tarihinde Antalya'daki beş yıldızlı Sera Otel'de görkemli bir düğünle yaşamlarını birleştirdi. Taşdelen çifti, düğünden sonra damadın ailesinin yaşadığı Mersin'e gitti. Burada beş gün tatil yapan Zeynep ve Mehmet Taşdelen çifti, 3 Şubat 2000 tarihinde pilotun yeni görev yeri olan Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü'ne gitmek üzere yola çıktı. Yolda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada Üsteğmen Mehmet Taşdelen'in iki kolu bileklerinden kırıldı. Eşi Zeynep ise başından yaralandı. Beyninde ödem oluşan Alagöz 49 gün komada kaldı.

Bu arada, Üsteğmen Taşdelen, o dönemde evli olduğu eşi Zeynep Alagöz'le kazadan hemen sonra Ilgın Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak otobüs şoförü Muhammet Kapçı ve otobüs sahibi Ethem Kapçı aleyhine tazminat davası açtı. Kazadan iki yıl sonra 2002 yılı sonlarında Üsteğmen Taşdelen ile Zeynap Alagöz boşandı.,

Zeynep Alagöz, boşanma davası devam ederken, eşiyle tazminat davası açtıkları Ilgın Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe vererek, ?Kaza yapıp, yaralanmama ve sakat kalmama neden olan eski eşim Mehmet Taşdelen'den 138 milyar maddi tazminat, 20 milyar da manevi tazminat istiyorum' dedi.

Ilgın Asliye Hukuk Mahkemesi 15 Aralık 2004 tarihinde Muhammet ve Ethem Kapçı ile Mehmet Taşdelen'in müştereken Zeynep Alagöz'e 135 milyar (135 bin YTL), anne ve babasına da 10 milyar lira (10 bin YTL) tazminat ödemesine hükmetti. Bu arada Üsküdar 1'inci Aile Mahkemesi çifti boşarken, Hava Pilot Üsteğmen Taşdelen'in Zeynep Alagöz'e 20 milyar lira (20 bin YTL) boşanma tazminatı ödemesini de karara bağladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber