Berhan Şimşek'ten yolsuzluk iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2010 18:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu iddia etti. Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin Deniz Feneri'ne kadar uzandığını öne süren Şimşek, hükümeti suçladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu ileri sürerek, il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına milletvekili olduğu 2007 yılında İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olmasıyla ilgili Meclis'te yapılan tartışmaları ve akabinde neden karşı çıktıklarını anlatan Şimşek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yapısı, bütçesi ve yönetimi hakkında bilgi verdi.

Sonuna yaklaştığımız 2010 yılı içinde Ajansın içinde yaşandığını öne sürdüğü yolsuzluk ve usulsüzlükleri bazı belgeler göstererek anlatan Berhan Şimşek, Ajansın kime ve nereye tabii olduğunun belli olmadığı için ciddi manada denetlenemediğini savundu.

2010 yılı içinde İstanbul'da satılan her bir litre benzinden birbuçuk kuruş, bir litre mazottan ise bir kuruşluk katkı payının Ajansa aktarıldığını belirten Şimşek, "Para nerede, ne kadar toplandı, nerelere kullanıldı?" diye sordu.

Yaklaşık bir saat süren konuşmasında isimler ve rakamlar vererek ihale ve ödemelerde var olduğunu belirttiği yolsuzlukları anlatan Şimşek, CHP olarak yolsuzlukların üzerine gitmeye devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber