Çelik: İllerdeki fakülteler üniversitelere dönüştürülecek

Haber Giriş : 23 Mart 2005 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, fakülte bulunan illerde yeni üniversiteler açmak istediklerini belirterek, bunların kendi ayakları üzerinde durmalarını temin edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) ve Türk Tekstil Vakfı arasında, 3 okul yaptırılmasına ilişkin Mesleki Teknik Eğitim İşbirliği Projesi protokolü imzalandı.

Çelik, burada YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yeni üniversite açılmasının yararlı olmayacağı yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"YÖK Başkanı mevcut üniversitelerimizin birçok eksiği olduğunu söylüyor. Ben üniversitelerimizin hiçbir eksiği olmadığını söylemiyorum. Zaten bizim üniversite açmak istediğimiz illerde fakülteler var. Bunlar zaten eğitim-öğretime devam ediyorlar. Biz bunların rektörlük birimlerini oluşturarak, müstakil bütçelerinin olmasını sağlayacağız ve kendi ayakları üzerinde gelişimlerini sürdürmelerini temin edeceğiz. Mesele budur. Biz bunları Sayın YÖK Başkanı ile YÖK ile oturur müzakere ederiz. Sayın YÖK Başkanı bu konudaki fikrini söylemiştir, saygı duyarım" diye konuştu.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber