MEB'den, YİBO'larda açık büfe sabah kahvaltısı ve ara öğün talimatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 18:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mardin Mazıdağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) çocukların üşüdüğü ve aç kaldığı yönündeki Meclis İnsan Hakları Raporu'nun ardından, Milli Eğitim Bakanlığı illere bir yazı gönderdi. Yazıda, bütün ilköğretim bölge okullarında zorunlu olarak sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamasına geçilmesi, akşam yemeği sonrasında etüt saatlerinde veya uygun görülecek saatlerde ara öğün verilmesi istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, valiliklere, yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine yönelik bir yazı gönderdi. İlköğretim Genel Müdür Vekili Mahmut Zengin imzasıyla gönderilen yazıda, yatılı ilköğretim bölge okullarının fiziki yapısının iyileştirilmesi, öğrencilere yönelik her türlü hizmet kalitesinin yükseltilmesinin, Bakanlığın öncelikli hedeflerinden biri olduğu kaydedildi.

Bu bağlamda; öğrencilerin özellikle yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayabilmek için günlük besin tüketiminde değişik besin gruplarının bir arada verilmesi, 5 ana grupta toplanan her bir besin grubu (et, süt, tahıl, sebze) ile meyve, yağ ve şeker grubundan da yeterli miktarda verilmesi konusunda titizlikle davranılması gerektiği vurgulandı.

Yazıda, "Belirtilen sebeplerden dolayı bütün yatılı ilköğretim bölge okullarında zorunlu olarak sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamasına geçilmesi, ayrıca, akşam yemeği sonrasında etüt saatlerinde veya uygun görülecek saatlerde ara öğün verilmesini rica ederim." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber