Başbakanlık Mahremiyet Peşinde

Haber Giriş : 25 Mart 2005 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Hastanelerde mahremiyetinize dikkat ediliyor mu?" Bu soru çerçevesinde anket yapıldı ve Başbakanlık tarafından hazırlanan kitaba kondu.

Başbakanlık, Kamu Personel Reformu çerçevesinde çeşitli kitaplar hazırlayarak ilgili yerlere gönderdi. Bu kitaplardan biri de 'Poliklinik Hizmetlerinde Yetkinlik' adıyla yayınlandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önsözünü yazdığı kitapta, hastanelerin ve sağlık sektörünün içinde bulunduğu sorunlara ve çözüm önerilerine yer verildi.

Kitapta, Ankara'daki Sincan Devlet, Onkoloji ve eski SSK Eğitim hastanelerinde yapılan anket ve bulgular da yer aldı. Anketlerde 'mahremiyet' sorusu dikkati çekti. Bu soruya yanıt veren hastaların yüzde 90.3'ü, 'mahremiyetimize özen gösteriliyor' dedi. Ancak kitabın 165'inci sayfasında 'Hasta mahremiyetine muayene odasında yeterince özen gösterilmemesi gibi etik sorunların da önemli boyutlara ulaştığı bulgular arasındadır' denildi. Sağlık Bakanlığı'nın da eleştirildiği kitapta, şöyle denildi:

'Bakanlık, sağlık politikalarının geliştirilmesi yerine daha çok kendi kurumlarında hizmet vermeye yoğunlaştığından sağlık sektörüne yön vermekte yetersiz kalmaktadır. Hastane yöneticilerinin profesyonel olmamaları, hastane kaynaklarının verimli kullanımını olumsuz etkilemektedir.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber