Maaşta zirveye çıkan bürokrat listeden kayboluyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Özay

Her yıl başında Maliye'nin geleneksel olarak açıkladığı ?memur maaşları' listesinde çifte standart yaşanıyor. Asker ve yargı mensuplarından sonra bu kez de valiler maaş listesinden çıkarıldı

Maliye Bakanlığı'nın ocak ayı zamlarının ardından geleneksel olarak açıkladığı ?memur maaşları' listesi bürokratlardan gelen ?bizim maaşımızı' açıklamayın baskıları nedeniyle adeta kuşa döndü. Maliye, önce askerlerin ardından yargı mensuplarının, son olarak da valilerin aldığı maaşları listeden çıkardı. Açıklanan maaş listesinde neredeyse sadece alt düzey kamu görevlileri kaldı. Geçtiğimiz hafta açıklanan zamlı memur maaşı listesine göre, en yüksek maaşı 5 bin 144 lira ile müsteşarlar alıyor görülüyor. Ancak kamuda bu rakamın çok üzerinde maaş alan kamu görevlileri bulunuyor. Bazı kurumların başkanları 30 bin lira maaş alıyor. Yine listede yer almayan ve son dönemde ?zamanaşımı krizi' ile gündeme gelen hakim ve savcıların maaşları da 5 bin ile 7 bin lira arasında değişiyor. Yine üst rütbeli askerler de aynı seviyede maaş alıyor. Kamu bankaları ve üst kurullarda üst düzey personele ödenen ücretler ise 4 bin liradan başlıyor ve 30 bin liraya kadar yükseliyor.

Maliye kaynakları, askerlerin maaşlarının güvenlik sebebi ile açıklanmadığını bildirdiler. Hakim ve savcıların maaşlarının da adalet sistemini zaafiyete uğratmamak için listeye alınmadığı öne sürüldü. Son olarak listeden çıkarılan valilerin, ?Bizim maaşımızı açıklıyorsunuz sonra tartışma konusu oluyor? diyerek listeden çıkarılmalarını talep ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber