Emniyet'te branş krizi patlak verdi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Ocak 2011 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Emniyet Teşkilatı'nda kritik birimlerde görev yapan polislerin idare tarafından branştan çıkartılması yargı engeline takıldı.

Danıştay, ilgili yönetmelik gereği "istihbarat, terörle mücadele ve KOM" gibi branşlardan çıkartılan polisleri haklı buldu. En son Danıştay 5. Dairesi, branştan çıkartılan bir polisin davasında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Branş Personel Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanmadığını gerekçe gösterip teşkilat aleyhine iptal kararı verdi.

Çıkartmayın genelgesi

Art arda aleyhte çıkan yargı kararları üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Personelden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, bünyelerinde branşlı personel çalıştıran İstihbarat, KOM, Terörle Mücadele, Kriminal, Koruma, Bilgi İşlem, Havacılık, Özel Harekat gibi Daireler ile 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir genelge yayınladı. Branş değişikliği konulu genelgede, Polis Teşkilatı'nda mevcut olan branşlarla ilgili tüm işlemlerin Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Personel Yönetmeliği hükümlerince yerine getirildiğine işaret edildi.

Kılınç, ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanıncaya kadar personelin branştan çıkarma işlemlerinin durdurulması isteyerek, "Yapılacak işlemler yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra yerine getirilsin" talimatı verdi.

Kamil ELİBOL/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber