Gelir İdaresi, 'borç yapılandırması' için mükellefin ayağına gidecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı borç yapılandırması için Gelir İdaresi Başkanlığı kolları sıvadı. Dört koldan tanıtım ve bilgilendirme yapmaya hazırlanan kurum, vergi dairelerinde görev alacak ekipler oluşturuyor. Gelir İdaresi, bununla birlikte alışveriş merkezlerinde bilgilendirme masaları kurmayı amaçlıyor.

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması'nı öngören kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İlerleyen haftalarda Genel Kurulu'da görüşülmesi beklenen kanunla getirilen yenilikler mükelleflerin görüşülmeye devam ediyor. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ise yasanın çıktığı andan itibaren aktif bir tanıtım faaliyeti başlatacak.

Borç yapılandırmasının mükelleflere anlatılması için anlaşılır broşürler hazırlanacak. Tek bir broşür olmayacak. Broşürler yapılandırmanın çeşidine göre değişecek. Örneğin matrah artırımı için ayrı, vergi borcu için ayrı broşür hazırlanacak. Mükellef gruplarına göre de farklı broşürler basılacak.

Yeniden yapılandırma hakkında kurum içinde yoğun bir eğitim çalışması başlatan kurum, vergi dairelerinde görev alacak ekipler oluşturuyor. Bu ekiplere eğitimden geçiriliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezi (VİMER) çalışanlarına telefonla gelecek sorular için kapsamlı bir eğitim veriliyor. Vergi dairelerinin girişine bilgilendirme masaları kurulacak. Mükellefler vergi dairelerine geldiğinde yeni düzenleme hakkında ayrıntılı açıklama yapılacak.

Hem ulusal hem de yerel gazeteler, televizyonlar ve radyolarda bilgilendirici yayınlar yapılacak. Alışveriş merkezlerine tanıtım masaları konulacak. Bu masalarda alış verişe gelenlere borç yapılandırma imkanı hakkında bilgiler verilecek. Tanıtım faaliyetleri yasanın başvuru süresince devam edecek. Yeniden yapılandırmanın sonuçları hakkında kamuoyu düzenli olarak bilgilendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber