Adı rüşvet soruşturmasına karışan başhekim görevinden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 16:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanlığı, Denizli Tavas Devlet Hastanesi eski Başhekimi Opr. Dr. İmdat K. hakkında yürütülen rüşvet soruşturması sonucunda, başhekimlik görevinden aldı. İmdat K'nın il içerisinde başka bir kuruma atanacağı duyuruldu. Başhekim hakkında ayrıca, 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2003 yılında uygulanmaya başlanan 'Sağlıkta Dönüşüm Programıyla' sağlık hizmet kalitesinde ve sunumunda önemli başarılar elde edildiği bildirildi. Buna rağmen bireysel hatalara bağlı bazı sorunların yaşanabildiğinin aktarıldığı açıklamada, "Medyada da yer alan bu tür olaylar Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla başlatılan inceleme ve soruşturma sonuçlarında ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem uygulanmaktadır." denildi.

Bakanlık, Denizli Tavas Devlet Hastanesinde yaşanan ve medyada ''Rüşvet İsteyen Başhekime Suçüstü'' başlığıyla yer alan haberdeki iddialarla ilgili, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın sonuçlandığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İddialarda bahsi geçen, Denizli Tavas Devlet Hastanesi Başhekiminin, hasta yakınından, ameliyat için gerekli malzeme almak üzere para talep edip aldığı, dolayısıyla ikna suretiyle irtikap suçunu işlediği ve bu yolla maddi çıkar sağladığı; eylemine uyan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. Maddesinin D/c fıkrası gereğince 'Kademe ilerlemesinin Durdurulması' cezası ile tecziyesine, başhekimlik görevinden alınarak, il içerisinde başka bir kurumda, durumuna uygun bir kadroya atanması teklif edilmiş ve Sayın Bakanımızın olurları ile bu hükümler uygulanmıştır."

Bakanlık ayrıca, ilgili başhekim hakkında söz konusu fiil nedeniyle Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın da sürdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber