Kopyaya karşı '4'lü inceleme hala sonuçlanmadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, MHP'li Mehmet Ekici'nin kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen KPSS'ye ilişkin soru önergesini yanıtladı. Yazıcı, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Öğretim Kurulu, ÖSYM ve Devlet Denetleme Kurulu'nca (DDK) sürdürüldüğünü ve henüz sonuçlanmadığını söyledi.

DDK: SORUŞTURMA TAMAMLANMADI

Bakan, DDK, MİT, YÖK, ÖSYM ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgi notlarını da duyurdu. Yanıtlar ise aradan geçen 6 aya karşın henüz sonuç alınamadığını gösterdi. DDK'nın bilgi notunda, kopya iddialarıyla ilgili denetleme çalışmasının Kurul tarafından henüz sonuçlandırılmadığı belirtilerek 'Verilecek herhangi bir cevap bulunmamaktadır' denildi.

MİT: SADECE TEKNİK YARDIMDA BULUNDUK

MİT'in notunda Müsteşarlık'tan sadece teknik yardım alındığı belirtilerek 'Bu çerçevede kurumumuzca açılan herhangi bir soruşturma olmamasının yanı sıra, iddialara ilişkin yapılan çalışmaların sonucu da bilinmemektedir' denildi.

SAVCILIK: BİLİRKİŞİ İNCELİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da benzer yanıtlar verdi. Savcılığın bilgi notunda ÖSYM ve Meteksan matbaasında ele geçirilen bilgisayar imajları ve verilerin bilirkişi incelemelerinin devam ettiği ve soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

YÖK: DEVAM EDİYOR

SoruŞturmanIn Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyelerince yürütüldüğü ifade edildi. Ayrıca 'Başsavcılıkca da soruşturma başlatıldığından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu ile yazışmalar devam etmektedir' bilgisine yer verildi.

ÖSYM: SORUŞTURMA BEKLENİYOR

SInava ilişkin yapılan ihbar ve şikayetler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve YÖK Denetleme Kurulu'nca başlatılan soruşturma ve incelemelerin halen devam ettiği belirtildi. Notta 'Soruşturma ve inceleme sonucuna göre sorumlulukları tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber